VİP Kalitem’de her daim hazırsın

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
VİP Kalitem’de her daim hazırsın
12 Eyl 2018 / Çar 13:48
/ 8.713 Kez Okundu
| |

İnegöl’ün VİP eğitim hizmeti veren kurumlarından VİP Kalitem, öğrencilerin sınav sistemi değişikliklerine her daim hazır olmalarını sağlıyor. VİP Kalitem ve Kalite Özel Öğretim Kurumları Genel Koordinatörü Akif Başköy, öğrencilere seslenerek; “Unutmayın hazırlıklıysak sistem değişikliğinin bir önemi yoktur. Aynı Vip Kalitem öğrencilerinde olduğu gibi” ifadelerini kullanıyor.

VİP KALİTEM BİREYSEL
İlk olarak eğitim ve öğretim kelimesinin kök anlamına değinmek istiyorum. Eğitim yeni kuşakların toplum yaşamında yerlerini alabilmeleri için gerekli bilgi, beceri ve anlayış edinmelerine yardım edebilme demektir. Öğretim ise öğrenmeyi kolaylaştıracak etkinlikleri düzenleme, araç gereçleri sağlama ve öğrenmede yol gösterme işidir. Buradan yola çıkarak eğitimin amacı; mükemmel insanı yetiştirmek, öğretimin amacı ise sistem içinde başarılı insan yetiştirmektir. Ben ise eğitim sistemindeki aksaklıklar, ülkemizdeki eğitim problemleri gibi klişe konulara hiç girmek istemiyorum. Bunun sebebi ise kısıtlı zaman dilimi içerisinde eğitim sistemindeki yanlışlarla sınav sistemindeki yanlışlar içinde bir seçim yapmak istersem kendimin ve kurumumun daha önceki yıllarda onlarca örneğinde başarı sağladığımız sınav sistemini kırıp geçmeyi tercih ederim.

SINAV VARSA YARIŞ VARDIR
Şunu kabul ederek yola başlamalıyız. Sınav varsa yarış vardır. Öğrenciler ve biz istesek de istemesek de bu yarışın içindeyiz. Bu şartlar altında öğrenciler eğitilemez sadece yarıştırılır. Ve yarış başladığı andan itibaren başta psikolojik durum olmak üzere pek çok şey yavaş yavaş kaybolur.
SİSTEM DEĞİŞSE DE…
Peki, biz VİP Kalitem ailesi olarak bilgiye ulaşmanın çok kolay yollarının olduğu bu çağda ne yapmaya çalışıyoruz? İlk önceliğimiz öğrencilerimizin her türlü değişime hazır hale getirebilmek. Her yıl onlarca seviyeden öğrenci gelir gider ama genel yapı asla değişmez. Sistemler değişir, soru sayıları değişir ama hem öğrenci psikolojisinin hem soruların ve sorunların iskelet yapısı hep aynı kalır.

300 SPARTALI GİBİYİZ
Bir film vardı hatırlarsınız: 300 Spartalı. Oradaki sahneler bizim eğitim işimize çok benzer bir yapıdadır. 300 kişilik bir ekip binlerce askere defalarca karşı koyuyor. Peki, bunu nasıl yapıyorlar? Cevap aslında çok basittir. Doğru bir hazırlık doğru taktiklerle düşmanın değiştirdiği her saldırıya karşı koyuyorlar. Peki, savaşı nasıl kaybediyorlar? Bunun cevabı da tam sınav öğrencilerinin hali gibi. Kendi içlerindeki çözülme.
DEĞİŞİKLİKLERDEN ETKİLENMEYİZ
İşte biz VİP Kalitem ailesi olarak bireysel öğrenme metotlarımızla, sınav psikolojisine hazırlama, yarıştırma ve yarışı kazanma ilkelerimizle sınav sisteminin içindeyiz. Herkese eğitim veremeyebiliriz ama sınav bazındaki öğrenci çalışmalarında 300 Sparta askerinin hazırlığı gibi her şarta her sistem değişikliğine uygun öğrenciler yetiştirebiliriz. Kendi içinde çözülme yaşayan öğrencilerin durumuna oldukça hazırlıklıyız. Unutmayın sadece bu yıl içinde sistem ve kurallar dört veya beş defa değişti. Bu değişikliğin bizi etkilememe sebebi ise bizim her açıdan hazırlıklı olmamızdı. Unutmayın hazırlıklıysak sistem değişikliğinin bir önemi yoktur. Aynı Vip Kalitem öğrencilerinde olduğu gibi.

SINAVA KALİTE'DE HAZIRLANILIR
VİP Kalitem ve Kalite Özel Öğretim Kurumları Rehber Öğretmeni Erdi Şahin, bütün gayelerinin öğrencinin iyi bir üniversiteye yerleşmesini sağlamak olduğunu kaydediyor. Şahin; “Sizin gayretiniz ve bizim tecrübeli kadromuzla sene sonu gelip, sınav sonuçları açıklandığında evinizde değil de üniversite yollarında olduğunuz an neden bizi seçtiğinizi daha iyi anlayacaksınız...” sınava en iyi Kalite Özel Öğretim Kurslarında hazırlanabileceklerini kaydediyor.

Sizler için tamamı uzman öğretmenlerden oluşmuş, vizyon sahibi kadromuzla başarıyı şansa bırakmamak için biz buradayız. İyi bir öğretmenin aynı zamanda iyi bir rehber olduğuna inanıyor ve bu anlayışla öğrenciye yönelik özel çalışma programları, ödevlendirmeler ve ödev kontrolleri ile takip ediyoruz.
 
Ayrıca rehberlik biriminin öğrenci için ne kadar önemli olduğunun bilincinde hareket ederek motivasyon arttırıcı rehberlik hizmetleri ve etkinlikler sunuyoruz. Bu tarz klişe cümlelerle konuşmaya kalkarsam yalana düşmüş olurum. Çünkü bu işte herkesin kadrosu uzman, herkes en özel çalışmaları yapıp en çok ilgiyi verdiğini iddia ediyor. Herkes kendisine göre tecrübelidir. Bunlar daha çok işin reklam boyutu. Gelelim gerçeklere...
 
 
Reklam çalışmalarına baktığımızda herkes kaliteli eğitim vaat ediyor. Ancak eğitim öyle 1-2 yıl içerisinde verilebilecek bir değer değildir ve bundan dolayı hiçbir kurum bir yıl içerisinde eğitim veremez. İşte bu noktada üniversiteye hazırlanan bir öğrenci için eğitimden ziyade sınava yönelik çalışmanın gerektiğini söylemek daha gerçekçi bir yaklaşım olacaktır.
 
BU İŞ İÇİN BURADAYIZ
Biz de Kalite Özel Öğretim Kursu olarak tam da bu iş için buradayız, çocuklarınızı üniversite sınavına en iyi ve en donanımlı şekilde hazırlamak için. Bütün gayemiz öğrenci ve onu iyi bir üniversiteye gönderebilmek. Sizin gayretiniz ve bizim tecrübeli kadromuzla sene sonu gelip, sınav sonuçları açıklandığında evinizde değil de üniversite yollarında olduğunuz an neden bizi seçtiğinizi daha iyi anlayacaksınız...


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.