Volkswagen fabrikayı İnegöl’e mi açacak ?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Volkswagen fabrikayı İnegöl’e mi açacak ?
#İnegöl | Haber Merkezi
16 Tem, 2019 / Sal 15:17
/ 13.540 Kez Okundu
| |

Volkswagen AG yeni fabrika yatırımı için kararını Türkiye’den yana kullandı. Türkiye’de yatırım için alan arayan şirket yetkililerine yapılan sunumda İnegöl’ün de yer aldığı öğrenildi.

Volkswagen CEO’su Herbert Diess‘in 19 Haziran Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelirken, Ankara’da yapılan yoğun görüşme trafiği sonrasında fabrikanın Türkiye’de kurulmasına karar verildiği açıklandı.

VOLKSWAGEN TÜRKİYE FABRİKASI AÇILIYOR!

Türk otomotiv sektöründe son 22 yılın en büyük yatırımı olan bu fabrika için 1.3 milyar euro harcanacak. 2022 yılında faaliyete geçmesi beklenen fabrikanın, 4 – 5 bin kişilik bir istihdam oluşturması bekleniyor.
14 yıldır Türkiye’ye yatırım yapması için mücadele edilen Volkswagen Grubu’nun açacağı bu fabrikada Skoda ve Seat için üretim yapılacak. Alman Handelsblatt gazetesine göre VW yönetiminin fabrika için Türkiye’yi seçmesinde, Türkiye’de işçilik maliyetlerinin Doğu Avrupa ülkelerine kıyasla düşük olması oldukça etkili.

İNEGÖL’DE GÜNDEMDE

Türkiye’ye gelecek büyük ölçekli yatırımlarda öncülük yapan Cumhurbaşkanlığı yatırım ofisinin, yeni kurulacak fabrika için uygun olan yerlerin sunumunu Volkswagen yetkililerine yaptığı öğrenildi. Sunum yapılan yerler arasında İnegöl’ün de olduğu öğrenildi.

İNEGÖL’DE YER ALIYOR

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi yetkilileri Türkiye’ye gelecek olan uluslararası yatırımlarda yapılan sunumlarda İnegöl’de yer alıyor.

İNEGÖL’E GELMİŞLERDİ

İnegöl Belediyesi ile Müteahhitler Derneği işbirliğinde İnegöl’e davet edilen Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Yetkilileri, geçtiğimiz Mayıs ayında şehrimize gelmiş sektörel geziler yaparak İnegöl tanıtıldı.

BURSA'DA YER ARADIĞI AÇIKLANMIŞTI

Eski Başbakan Yardımcısı, TBMM İnsan HaklarıKomisyonu Başkanı ve AK PARTİ Bursa Hakan Çavuşoğlu, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, "Avrupa'nın büyük bir otomotiv üreticisi Bursa'ya fabrika kurmak istiyor. Onun yerini belirleme çalışmaları da sürüyor." demişti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.