Yağdan sonra şeker krizi başladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yağdan sonra şeker krizi başladı
#İnegöl | Haber Merkezi
20 Haz 2022 / Pzt 18:53
/ 9.563 Kez Okundu
| |

Pancar üretiminin durma noktasına gelmesi ve şeker ithal edilmesi kararı sonrasında tüketiciler marketlerde şeker bulamıyor. Raflardaki şeker fiyatları ise her geçen gün zamlanıyor.

Yakın zamanda yaşanan ayçiçek yağı krizinin ardından tüketiciler bugünlerde de yüksek şeker fiyatları ile karşı karşıya. Geçen yıldan beri yüzde 145 zamlanan şeker vatandaşlar tarafından marketlerde bulunamıyor.
Türkiye'de pancar üretiminde son yıllarda durma noktasına gelindi ve mevcut sorun karşısında 400 bin ton şeker ithal etme kararı alınarak Resmi Gazete'de yayınlandı. Ancak bu karar da şeker fiyatlarını düşürmedi. Güncel ekonomik koşullara paralel olarak fiyatlar yükselmeye devam ediyor. Bazı marketlerde 1 kilogram toz şekerin fiyatının 24 lira, 5 kilogram fiyatının ise 110 lira olması dikkat çekiyor.

Önümüzdeki günlerde krizin nasıl aşılacağı tüketiciler tarafından merak ediliyor. Yeterli miktarda pancar üretilmemesi durumunda ithalat kararı yenilenebilir. Ancak öte yandan mazot, gübre, su, elektrik gibi girdi maliyetlerinin her geçen gün artması da üreticiye geri adım attırıyor.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.