Yamaç Paraşütü Kursu Başlıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yamaç Paraşütü Kursu Başlıyor
15 Mar 2016 / Sal 12:36
/ 933 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi’nin DOTUM projesi kapsamında hayata geçireceği yamaç paraşütü kursları başlıyor.

28 Mart tarihinde Türk Hava Kurumu eğitmenleri eşliğinde başlayacak olan kurslara 28 kişi alınacak. Kursiyerler teorik eğitimlerin ardından yamaç paraşütüyle ilk atlayışlarını yapacaklar.

İŞTE KAYIT ŞARTLARI

Kurslar öncesi açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “Bu noktada DOSTUM Projesi içerisinde yer alan ve önemli faaliyetlerden biri olarak göze çarpan ve İnegöl’ü bu alanda önemli bir seviyeye getireceğini düşündüğümüz “yamaç paraşütü kursu” kayıtlarını almaya başlıyoruz. İnegöl Belediyesi olarak, Türk Hava Kurumu (THK) ve THK İnegöl Sportif Havacılık Kulübü ile ortaklaşa düzenlediğimiz ve 25 Mart tarihine kadar devam edecek yamaç paraşütü kurs başvurularının İnegöl Belediyesi Kent Müzesi’ne şahsen yapılması gerekmektedir. Ön başvuruda özellikle 16 yaşından gün almış olmak ve 100 kg ağırlığını geçmemiş olmak öncelik arz etmektedir.

GEREKLİ BELGELER

Ön kayıt başvurularından sonra kursa katılmak isteyen kişiler mülakata çağrılacak. Mülakat sonucunda kursa katılmayı hak kazananlardan şu belgeler istenecektir; Uçulabilirlik Heyet Raporu, Adli Sicil Kaydı, 6 Fotoğraf, Öğrenim Belgesi, Uçuş Sigortası, Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, Kan Grubu Belgesi. 28 kişilik bir kontenjanın ayrıldığı yamaç paraşütü kursu 28 Mart’ta Türk Hava Kurumu eğitmenleri eşliğinde başlayacak olup, 08 Nisan’a kadar devam edecektir. İlk aşamada sınıf ortamında projeksiyon eşliğinde eğitmenler tarafından 24 saatlik teorik dersler verilecek. Yamaç paraşütüne ilk adımı bu şekilde atan kursiyerler daha sonra hava şartlarına göre belirlenecek uygun yerlerde 10 saat sürecek yer eğitim çalışması yapacaklardır.

TEPE UÇUŞU İLE BAŞLAYACAKLAR

Üçüncü aşama olan alçak tepe uçuşu ile kursiyerler 15 sorti yaparak havada ilk deneyimlerini yaşayacaklar. Son aşamada yamaç paraşütçüler orta ve yüksek tepe uçuşlarında 5 sorti yaparak bu başlangıç eğitimlerini tamamlayacaklardır. Bu eğitimleri başarı ile tamamlayan kursiyerlere THK yamaç paraşütü sertifikası ve FAI (Uluslararası Havacılık Fedarasyonu) IPPI P2 (Uluslar Arası Pilot Seviye Kartı) almaya hak kazacaklardır. Böyle güzel bir aktiviteyi yapmamızdaki amaç ise kursa katılanların gökyüzüyle tanışmasını sağlamak, kursiyerlere temel bilgi ve uçuş tekniklerini öğreterek, onların bu sporun her seviyesinde yararlanacakları bilgileri almalarını düşündük.

TELEFONLA KAYIT MÜMKÜN

Ayrıca hayata geçirilecek Dostum projesi kapsamında İnegöl’e kazandırılacak yamaç paraşütü kalkış pisti ile ileri de bu alanda yapılması düşünülen ulusal ve uluslararası yarışmalara bu kursu bitiren yamaç paraşütçülerin katılım göstermeleri de bu vesileyle sağlanmış olacak. Kursa ön kayıt başvuruları için 0224 713 18 70 no’lu telefondan ve THK İnegöl Sportif Havacılık Kulübü’nün 0 532 711 73 99 numaralı telefonundan kurs ile ilgili detaylı bilgi de alınabilir.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.