Yangınzelere AFAD’dan 64 Bin TL Destek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yangınzelere AFAD’dan 64 Bin TL Destek
 :
/ 1.263 Kez Okundu
| |

İnegöl Beylik Hanında çıkan yangından zarar gören 32 iş yerinin onarımı için Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından 64 bin lira ödenek tahsis edildi.

Yangın felaketinin hemen sonrasında olay yerine giden Milletvekili Hüseyin Şahin,  yaptığı incelemenin ardından, yangınzede esnaflarla görüşmüş ve yaralarının en kısa sürede sarılması için gereken desteği vereceği sözünü vermişti. Daha sonra Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile görüşen Şahin, Ankara’ya gittikten sonra da, AFAD Başkanı Dr. Suat Oktay’ı makamında ziyaret ederek, Bursa Valiliği tarafından, İnegöl Beylik Han’daki yangından zarar görenlere yardım edilmesini talep eden dilekçeyi, elden teslim etti.

Milletvekili Şahin, bu görüşme sırasında, yangınzede esnafların çok büyük mağduriyet yaşadıklarını ve acil yardıma ihtiyaçları olduğunu vurguladı. Dilekçeyi inceleyen AFAD Başkanı Oktay’da, Başkanlığa ait özel hesaptan 64 bin lira ödenek için ‘olur’ verdi.

AFAD İYİ ORGANİZE OLDU

AFAD Başkanı Dr. Suat Oktay’ı ziyareti sırasında konuşan Milletvekili Hüseyin Şahin, Türkiye’nin bugün afetlere her alanda daha hazır hale geldiğini belirtti. Şahin, hazırladıkları Türkiye Afet Müdahale Planı ile bütün kurumların görevlerinin somut olarak belirlendiğini, herkesin her an ne yapacağını bildiğini ifade etti. AK Parti iktidarları süresince afet yönetiminde çok ciddi bir sistem oluşturduklarını dile getiren Şahin, “Var olan kaynak ve kabiliyetlerimizi Bakanlık, kamu kurum ve kuruluşlarını koordine ederek, ülkemizin ortak gücüne dönüştürdük” dedi.

Ortak gücü etkili koordine ederek, zamanında harekete geçirmenin önemli olduğuna  da işaret eden Hüseyin Şahin, AFAD’ın sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada felaket geçiren, mazlum ve mağdur hale gelenlere hızla ulaşarak, dertlerine derman olduğunu da sözlerine ekledi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.