Yasak sonrası siftah yapamıyorlar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yasak sonrası siftah yapamıyorlar
#İnegöl | Haber Merkezi
26 Ara 2019 / Per 10:13
/ 3.043 Kez Okundu
| |

Kömür yasağı alınmasının ardından İnegöl’de kömürcüler zor günler geçiriyor. Kömürcüler Derneği Başkanı Ziya Turan kararı yargıya taşıyacaklarını ifade etti.

Bursa Valiliği’nin aldığı yasak kararının ardından işleri tamamen durma noktasına gelen kömürcü esnafı, duruma tepki gösteriyor. 1 Kasım 2020’de uygulamaya konulacak yasakla birlikte dükkânlarını kapatmak zorunda kalacaklarını ifade den Kömürcüler Derneği Başkanı Ziya Turan, kararla ilgili geri adım atılmazsa konuyu mahkemeye taşıyacaklarını belirtti.



Konu hakkında açıklama yapan Kömürcüler Derneği Başkanı Ziya Turan, “Bugünlerde dükkânlarımızda siftah yapmadan saat 3-4’e kadar durduğumuz oluyor. Bunun en büyük etkenlerinden birisi kömür yasağı ile alakalı yapılan açıklamalar. Vatandaşlarımız evine kömür götüremiyor. Bu yasaktan dolayı uzun süreden beri kömür alanlar geri adım atamaya başladı. Bu yasaktan dolayı bizim gibi kömürcü esnafı zor günler geçirmekte. 2020 Kasım ayı son gün dediler. Esnaf olarak perişan oluruz. İşyerimizi kapatırız. Bizim gibi soba yapanlar var, kova yapanlar esnaflarımız da etkilenecek. Biz bu konunun takipçisi olacağız. Yetkililer bu yasağı tekrardan gözden geçirsin ama ne yazık ki devletin dediği muhakkak olur. İşlerimiz birden kesilmesinden dolayı zor durumda kalıyoruz. Bu konuyu yargıya taşıma durumumuz var. İnegöl’de kömür satışı yapan 10 arkadaşımız var. Bunun yanından sobacısı, kovacısı var. Bu olaydan yüzlerce esnaf etkilenecek. İnsanların ekmekleri ile oynamak ne kadar doğru? Mecburi olarak doğalgaz yakacaksınız demek, ne kadar doğru? Mecburiyet koşmak bence yanlış. İnşallah bu karardan dönerler” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.