Yaşlıların evine servis
#İnegöl | Haber Merkezi
26 Mar 2020 / Per 20:12
/ 1.205 Kez Okundu
| |

Türkiye’de koronavirüsle mücadele kapsamında; 65 yaş ve üstü kişiler ile bazı kronik rahatsızlıklara sahip vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla kurulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" İnegöl’de gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor. Vefa grubuna gönüllü öğretmenler de büyük destek veriyor.

VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU KURULDU

Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde sokağa çıkmayan 65 yaş üstü vatandaşlara, İnegöl Kaymakamlığı, İnegöl Emniyet Müdürlüğü, İnegöl Jandarma Komutanlığı, İnegöl Belediyesi Umuteli Derneği ve Kızılay ekipleri yardımcı oluyor.

ÖRNEK BİR YARDIM VE VEFA SEFERBERLİĞİ

Ekipler vatandaşların gıda, ilaç ve banka ile resmi işlemler gibi ihtiyaçlarını karşılamak için seferber oldu.İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm kurumların koronavirüse karşı iş birliği içinde çalıştığını söyledi.

ÇAĞRI MERKEZİNİ ARAMALARI YETERLİ

Vefa Sosyal Destek Grubu olarak 65 yaş üzeri vatandaşların çağrı merkezini aramalarının ardından harekete geçtiklerini anlatan Görücü, gıda, ilaç, ambulansla hastaneye sevk gibi konularda çalıştıklarını ifade etti.

Bankaya gidemeyen yaşlıların maaşları da görevli memurlar ve gönüllü öğretmenler tarafından Bankadan alınarak,  evinin kapısında yaşlılara teslim ediliyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.