Yavuz gibi davanız olsun Kudüs’ü fethetmiş sayılırsınız

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yavuz gibi davanız olsun Kudüs’ü fethetmiş sayılırsınız
 :
/ 743 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesinin düzenlediği Ramazan etkinlikleri kapsamında önceki akşam Heykel Önünde İnegöl’de yeni kurulan Kanuni Derneğinin katkılarıyla Gazeteci Yazar Mustafa Özcan ‘Kudüs ve Ortadoğu’ konulu bir konferans verdi.

İNSAN ZENGİNLİĞİMİZ VAR

Konferans öncesinde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban; “İnegöl’ümüz gerçekten renkli bir çiçek bahçesi. Ülkemizin her yerinden göç almış bir şehirde yaşıyoruz. İnsan zenginliği, insan çeşitliliği açısından şehrimizde gerçekten her topluluktan, her etnik gruptan, her yöreden insan yaşıyor. Bununla beraber de yeni yeni STK’lar, yeni yeni kuruluşlar, yeni yeni dernekler açılıyor. Şehrimizde birçok hemşeri derneği, kültür derneği, birçok STK hizmet veriyor. Bunlara ilaveten Kanuni Sultan Süleyman Eserlerini Koruma ve Yaşatma Derneği olarak, yeni bir dernek teşekkül oldu. Kendilerine yapacakları çalışmalarda başarılar diliyoruz” dedi.

KUDÜS FETHEDİLMİŞ SAYILIR

Ortadoğu Uzmanı Gazeteci-Yazar Mustafa Özcan konuşmasına, Kudüs ortak davamızdır diyerek başladı. Kudüs hepimizin derdidir. Öncelikli olarak güzel bir rastlantıdan bahsetmek istiyorum o da şu; Beni buraya davet eden cemiyetin ismi Kanuni Derneği. Kanuni Derneği mühim, neden?  Osmanlı İmparatorluğu içinde Yavuz Sultan Selim ile Kanuni Sultan Süleyman aslında, Süleyman (as.)  ve Davut (as.)’ın mirasını bir şekilde Osmanlılara yansıtan iki Osmanlı padişahıdır. Diğer bir deyişle Yavuz’la Kanuni aslında Davut (as.)  ile Süleyman (as)’ın gerçekten siyasi varisleridir. Yavuz Sultan Selim’in iki tane siyaseti var. İlki Kudüs’ü alarak Mısıra gitmiştir. Onun ötesinde ‘’İttihadi İslam’’ siyasetini uygulamıştır. Baştan söyleyeyim Yavuz gibi bir davamız olursa Kudüs fethedilmiş sayılmalıdır” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban’ın Gazeteci-Yazar Mustafa Özcan’a günün anısına teşekkür plaketi sunmasıyla sona erdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.