Yavuz Uğurdağ MODEF’e son noktayı koydu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yavuz Uğurdağ MODEF’e son noktayı koydu
#İnegöl | Haber Merkezi
01 Eyl 2020 / Sal 19:08
/ 3.121 Kez Okundu
| |

MODEF Yönetim Kurulu Başkanı ve İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, 1 Eylül tarihiitibariyle fuar organizasyonlarının yapılmasına müsaade edildiğini ve MODEF EXPO Fuarının 5-10 Ekim tarihleri arasında yapılacağını aktardı. Uğurdağ, firmalarla fuar sözleşmelerinin yapımının devam ettiğini vurguladı.

MODEF YönetimKurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ yaptığı açıklamada; “5-10 Ekim tarihleri arasında daha önce de açıkladığımız gibi MODEF EXPO fuarımızı gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili Ticaret Bakanlığımızdan 1 Eylül tarihi itibariyle Türkiye’de kapalı ve açık alanlar dahil fuar organizasyonlarının serbest bırakıldığına ilişkin karar tebliğ edildi. Biz de 5 Ekim- 10Ekim tarihleri arasında fuarımızı gerçekleştirmek için çalışmalarımıza başladık. Bir çok konu hakkında yorumlar yapılıyor. Nisan fuarımızı gerçekleştiremedik. Pandemi sürecinden dolayı bir kaç kez ertelemeler yaptık ancak fuarımızı yapamadık. Artık 1 Eylül tarihi itibariyle Türkiye’de bu serbest bırakıldı. Biz de ilgili firmalarımızla sözleşmelerimizi yapıyoruz. İnşallah aksi bir karar da beklemiyoruz. Biz 5 Ekim tarihinde fuarımızı hedefliyoruz. Medya çalışmalarımız, yurtiçi ve yurtdışı organizasyonlarımız başladı. Hızlı şekilde hazırlığımızı devam ettiriyoruz” dedi.


Nisan’da gerçekleştirilemeyen fuara katılımcı olacakların Ekim fuarına katılıp katılamayacağına ilişkin sorduğumuz soruya da Uğurdağ; “Nisan katılımcımız ile Ekim katılımcımız farklı firmalarımız. Bu bağlamda Nisan fuarını yapamadığımız için bu fuara katılamayanların Ekim’e katılır düşüncesi oluyor. Biz bunları ayırıyoruz. Nisan katılımcımız ile Ekim katılımcımız ayrı. Bu fuara Ekim katılımcılarımızla sözleşme yapıyoruz. İnşallah 2021 Nisan’ında o katılımcılarımız fuara katılacaklar” diye konuştu.

YURTDIŞIYLA İLGİLİ SORUN YOK

Yurtdışı ziyaretçilerin gelmeleriyle alakalı olarak da Uğurdağ, şunları söyledi: “1 aydır bunun çalışmalarını yapıyoruz. Bu davetler MODEF tarafından firmalara gidiyor. Uçuşlarla alakalı bir sıkıntımız yok. Uçuşa kapalı ülke sayımız çok az. İhracat yaptığımız ülkelerden uçuş yasağı olanlar yok. Ancak tabii firmalar nasıl yorumlayacaklar, pandemi ile ilgili nasıl hareket edecekler o verileri topluyoruz. Biz geçen seneki gibi aynı davetlerimizi yapıyoruz. Yine aynı şekilde katılım sağlanmasını ümit ediyoruz ancak bu yıl sayı bir miktar düşecektir ama sağlımız da önemli. Sağlığın yanında ekonomi de çok önemli. Bizler tedbirlerimizi alacağız. Hijyen kurallarına uyarak, bu kuralları uygulayarak bu mücadelede başarı olmak zorundayız. Biz sağlığımıza önem vererek sosyal ve ekonomik hayatımızı da sürdürmeliyiz. Fuar ortamında her türlü tedbirlerimizi alacağız. Fuar ülkemiz adına da İnegöl adına da çok önemli”

Protokol katılımlarına ilişkin olarak Yavuz Uğurdağ; “Çok şaşalı bir açılış organizasyonumuz olmayacak. Dar kapsamda bir açılış gerçekleştireceğiz. Hijyen ve sağlık kurallarına uygun olarak fuarımızı açmayı, sağlıklı şekilde de sonlandırmayı düşünüyoruz. Fuar önemli bir organizyon. Ekonomik açıdan çok önemli. Moralli şekilde hazırlanalım. İnegöl ticari hayatının hareketlenmesi adına da önemli. İnşallah sıkıntısız güzel bereketli bir fuar dönemi geçiririz”diyerek açıklamalarını sonlandırdı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.