Yavuz Uğurdağ’dan flaş açıklamalar! İTSO başkanlığına böyle veda etti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
28 Kas 2023 / Sal 18:05
/ 3.030 Kez Okundu
| |

İnegöl Ticaret Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, AK Parti'ye belediye başkan aday adaylığı başvurusu yapmasının ardından, İTSO Başkanlığı görevinden ayrıldı. Son meclis toplantısında duygusal bir veda yapan Uğurdağ, yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi.

İnegöl Ticaret Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, AK Parti’den aday adaylığını açıklamasının ardından İTSO Başkanı olarak son kez meclis toplantısına katıldı.
Kasım ayı meclis toplantısı sonrası kürsüye gelen Uğurdağ şu açıklamalarda bulundu;

MECLİS ÜYELERİMDEN OLUMLU YANSIMA ALDIM
“Biliyorsunuz herkesin malumu Türkiye bir yerel seçime hazırlanıyor. Bu yerel seçim doğrultusunda bizlerde şehrimizde görev yapan insanlarız. Gerek İTSO başkanlığımız gerek 2.OSB yönetim kurulunda. Birçok noktada etkin görev alan bir kurumuz. Bizde bu şehirde doğan büyüyen yıllardan beri bu şehrin sosyal ekonomik hayatının içinde olan bir kardeşiniz olarak bir değerlendirmeden geçiyoruz. Bu değerlendirme sonucunda sizlerle bu konuyu dile getirdim.
AK Parti’nin iç tüzüğünde bir aday adaylığı süreci başvuru süreci tarihleri netleşince bizim sürecimiz de hızlanmış oldu. 1.5 aydır süren görüşme sonucunda 22 Kasım son başvuru tarihinde AK Parti’den İnegöl Belediye Başkan adaylığı başvurusu gerçekleştirdik. Zaman darlığından dolayı tüm meclis üyelerimiz ile telefon ile bilgi paylaşımında bulundum. Allah razı olsun tüm meclis üyelerimi tek tek aradım, tüm meclis üyelerimden bize doğru olumlu bir yansıma aldım bu noktada desteklerinizden dolayı teşekkür ederim. “

ŞEHRİMİZE HİZMET ETME ADINA BÖYLE BİR KARAR VERDİK
“Amacımız bireysel değil, sizler bizi tanıyorsunuz, İnegöl bizi tanıyor. Amacımız İnegöl şehrimize hizmet etmek başka bir derdimiz yok. Burası çok önemli bir hizmet kurumu.  Burası şehrin ekonomisine yön veren çok ciddi katkılar sunan çok önemli bir kurum.  Burada başkanlık yapmak çok önemli bir görev.  Allah’a çok şükür sizlerle birlikte 2. Dönemimizde sizlerle birlikte yaşıyoruz. Ancak bu noktadan sonra amacımız yine sizlerle birlikte, İnegöl’de yaşayan vatandaşlarımız, STK’lar ile birlikte bu noktadan sonra, burada edindiğimiz tecrübeleri bilgi ve birikimleri İnegöl Belediyesi’ne aktarmak orada tecrübeleri hayata geçirmek şehrimiz adına şehrimizde yaşayan insanlara hizmet etmek adına karar verdik ve yola çıktık. “

MECLİS ÜYELİĞİM DEVAM EDİYOR
“Biz 22 Kasım tarihi itibari dosyamızı AK Parti ilçe başkanlığımıza teslim ettik. Hepimize hayırlı uğurlu olsun İnegöl’ümüze hayırlı olsun. Bu bizim son meclis toplantımız. Başkanlık noktasında son meclis toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Kanuni olarak yükümlülüklerimiz var. Yönetim kurulu başkanlığından istifa ettikten sonra meclis üyeliğimiz devam ediyor.  Meclis üyeliğinden ayrılma gibi bir zorunluluğumuz yok bunu da herkes biliyor. Bu noktada Allah izin verirse 1 Aralık’tan itibaren başkan vekilimiz ile birlikte yeni yönetim kurulumuz devam edecek. Süreç aynı şekilde yürütmeye devam edecekler.”

ALLAH HAKKIMIZDA HAYIRLISINI NASİP ETSİN
“Bu kürsüden defalarca ifade ettim. Göreve geldiğimizden itibaren meclis üyelerimizden çok büyük destek aldık. Sizlerden büyük güç aldık bu güçle birlikte İnegöl şehrinde hizmet ettik.  Görev aldığım süre içinde bizlere destek olan meclis üyelerime teşekkür ederim.  İnşallah Allah nasip ederse yine sizlerle birlikte şehrimizin dinamikleri ile birlikte İnegöl Belediyesi’nde devam etmek arzusundayız. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin. İnşallah Allah daha büyük katkılar sağlamayı nasip etsin düşüncesinde bu adımı attık. Hiçbir arkadaşım ne yapıyorsun demedi hatta arkadaşlarım yeter ki siz aday gösterilin biz her zaman arkanızdayız. İnegöl için faydalı ne varsa her zaman arkanızdayız düşüncesi ile destek verdiler. Bunun içinde ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah yolumuz ve bahtımız açık olur bizde arzuladığımız inandığımız doğrultuda şehrimize hizmet etmeye bundan sonra başka kurumda devam ederiz diye düşünüyorum.

ALLAH YOLUNUZU AÇIK ETSİN
Meclis başkanı Kenan Kender ise Yavuz Uğurdağ yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı;
Yavuz başkanım az önce ifade etti. Birikimlerini ve donanımını bu adaletli şeffaf yönetimini İnegöl’de devam ettireceğini düşüncesi ile arkasında durmaya devam edeceğiz. Burada her siyasi partinin düşüncelerini kabul etmiş arkadaşlarımız var. Ben Yavuz beye sorulan sorudan yönetim kurulu başkanı olarak kaçamak cevap verdiğini görmedim, bu yönden kendisini kutluyorum.  Yapmış olduğu 2 dönem yöneticilikte özellikle bu meclis divanında ne meclis gündemine müdahalesi olmuştur anca ricası olmuştur. Zaman zaman onun söylediklerini gündeme almadık hiçbir zaman sitem etmedi.  Bunun için kendisine teşekkür ederim. İnanıyorum ki bütün arkadaşlarımız sizin bu birikimlerinizi bu adaletli tavrınızı bu yöneticilik vasfınızı kabul etmişler.  Temennim Allah yolunuzu açık eylesin, bu görev hayırlısı ise cenabı Allah size nasip etsin, inanıyorum ki bu yolda siz kazansanız da oradaki meclisin haricinde burada da mesai yaptığınız arkadaşlarınız ile ikinci bir meclis olarak göreceksiniz. Bundan menim şüphem yok bütün arkadaşlarım adına sizlere başarılar diliyorum Allah yolunuzu açık eylesin.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.