Yeni başkan Nedim Sevim
25 Ara 2017 / Pzt 08:48
/ 7.325 Kez Okundu
| |

Kuruluşunun 40’ıncı yılını kutlayan İnegöl’ün önemli derneklerinden Kafkas Folklor ve Kültür Derneği’nin tek liste ile gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulunda başkanlığa Nedim Sevim seçildi.

Kafkas Folklor ve Kültür Derneği, 40’ıncı Olağan Genel Kurulunu, Sani Konukoğlu Konferans Salonunda yaptı. Yoğun katılımın olduğu kongrede, 4,5 yıldır dernek başkanlığını başarılı bir şekilde yürüten Ömer Faruk Demirtaş görevi Kafkas camiasının sevilen ismi olan Nedim Sevim’e devretti.

Belediye meclis üyesi Nedim Bayram’ın divan başkanlığı yaptığı kongrede; denetim ve faaliyet raporları okunup ayrı ayrı ibra edildi.

Daha sonra bir konuşma yapan Dernek Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, İnegol Kafkas Folklor ve Kültür Derneği başkanlığını yaklaşık 4,5 yıldır yürüttüğünü belirterek, “Başkanlığım süresince siz kıymetli dernek üyelerimize gösterdiğiniz destekten ötürü ve başkanlık fırsatını bana sunduğunuzdan dolayı teşekkürlerimi bir borç bilirim. Çocukluğumda folklor ekibinde oynadığım bir derneğin, yıllar sonra başkanı olmam beni ziyadesiyle onure etmiştir.” “Başkanlığım süresince folklor ekibimize, ailelerine ve hocalarına göstermiş oldukları başarılı performanslarından dolayı da ayrıca teşekkür ederim.”

“1977’den bugüne, zaman zaman yönetici bulamayan derneğimizin, son yıllarda ise yönetim için birden fazla listeyi ortaya koyarak, adeta camiamız da hizmet adına bir yarışın olması ve aynı zamanda da bir demokrasi örneğini net bir şekilde göstermiştir. Ve yine ayni hizmet anlayışı ile birbirine kenetlenerek bir bütün halinde bu muhteşem kongreye gelinmesi de ayrı bir gurur tablosu olduğunu düşünüyorum.”

“Geçmişten çok geleciği düşünmeliyiz, çünkü bundan sonra orada yaşayacağız. Bizler camiamızın genç ve dinamik jenerasyonu olarak, mirasımız olan bu tarihi ve kültürel zenginliklerimizi daha iyi yaşatmamız için büyüklerimizin gençlere vereceği destek, hoşgörü ve anlayışın bir fener gibi önümüzü aydınlatması gerektiğini düşünüyorum. Biz gençler olarak derneğimize yeni vizyonlar eklemeye çalıştık.”

“Görev yaptığım süre içerisinde istemeyerekte olsa kırdığım arkadaşlarım ve büyüklerim var ise kendilerinden af diliyor haklarını helal etmelerini temenni ediyorum. Ve yine görev yaptığım süre boyunca her türlü konuda bizlerden desteklerini esirgemeyen Milletvekilimiz sayın Hüseyin Şahine, Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş beye, değerli işadamlarımıza, üyelerimize, fedakarlıklarından dolayı aileme ve beni tüm çalışmalarda destekleyen yanımda olan arkadaşlarıma, genç kardeşlerime ve yönetimime sonsuz teşekkürler sunuyorum. Kongremizin İnegöl’ümüze ve camiamıza hayırlı olmasını temenni eder, bundan sonraki oluşacak yönetim kuruluna ve başkanına başarılar dilerim” dedi.

İnegöl’ün huzur şehri olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Alper Taban ise “Kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bugün bir bayrak değişimi yaşanıyor. Bu işlerin olgunluklar içerisinde olması önemli. Güzel ve gayretli bir şekilde çalışmalarımız sürdürüyoruz. Yeni yönetime başarılar diliyorum. İnegöl, göç almış bir şehir. İnegöl’de huzur, esenlik ve hoşgörü var. Bu bizim adımıza büyük kazanç” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde, üyelerin oyunu alan Nedim Sevim başkanlığa seçildi.

Dernek Başkanlığına seçilen Nedim Sevim yaptığı teşekkür konuşmasında;

“Çok ağır bir yükün altına, elimizi değil vücudumuzu ve gövdemizi koyarak çok kıymetli yönetim kurulu arkadaşlarımızla beraber yola çıktık. Bu yükün altından 2 yıl süreyle elimizden geldiğince camiamıza, İnegöl’ümüze, Bursa’mıza ve ülkemize bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak yapmamız gereken her ne varsa yerine getirtmek için bütün gücümüzü sarf edeceğimize söz veriyorum. Layık olmaya çalışmak için bütün gayretimizi sarf ederek, bu görevi üstleniyoruz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Kongremiz hayırlı olsun” dedi.

 

Nedim Sevim Başkanlığında yeni yönetim kurulu; Hasan Baştürk, Bahattin Korkmaz, Remzi Yıldırım, Birgül Erdem Fidan, Nevzat Bali, Ömer Faruk Demirtaş, Hayati Nuri Arslan, Ahmet Küpçüoğlu, Cemil Bayram, Kerim Gümüştekin, Hamit Gültekin, Uğurcan Adıyaman, Murat Bayrak ve Nurullah Ordu’dan, denetim kurulu da Adem Tayyar, Mennan Portakal ve Sabit Bayraktar’dan oluştu. 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.