Yeni kontrollü süreç başladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yeni kontrollü süreç başladı
#İnegöl | Haber Merkezi
04 Mar 2021 / Per 12:35
/ 10.981 Kez Okundu
| |

Kontrollü normalleşme döneminde dinamik denetim modeline geçiliyor. 81 ilde bugün geniş kapsamlı koronavirüs denetimleri gerçekleştiriliyor.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve ilçe kaymakamı Eren Arslan bugün iş yerlerini denetledi ve yeni süreç ile alakalı bilgiler verdi.

HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMASI LAZIM
Herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade eden başkan Alper Taban “Bugün başta sayın kaymakamımız olmak üzere kurum yöneticilerimiz ile birlikte kontrollü normalleşme sürecini dinamik bir yapıya taşıyarak hep birlikte herkesin denetime katıldığı dâhil olduğu herkesin kendini kontrol ettiği bir sürece girmek istiyoruz. Bununda ilk çalışmasını başlatmış olduk. Burada çaba birbirimize bağlı. Bizler artık bunu biliyoruz karşımızdaki sorunun ne olduğunu sonuçlarının ne olduğunu biliyoruz. Çok ağır ekonomik sorunlar olduğunu işletmelerimizi kapatmak zorunda olduğunu biliyoruz. Bunların yaşanmaması adına bunun bir kul hakkı olduğunu düşünmemiz lazım. Ekonomik faaliyetlerin devam etmesi için herkesin üzerine düşeni yapması lazım. Allah bu hastalığı bizlerden uzak etsin.”

HEDEFİMİZ MAVİ RENK
Düşük risk grubunda yer almak için mücadele edeceklerini ifade eden kaymakam Eren Arslan “Salgın döneminde kontrollü normalleşeme sürecine girdik. Bu dönemde salgının risk durumuna göre illerimiz sınıflandırıldı. Bu listede ilimiz orta riskli grubunda yer alıyor. Bu haritada farklı renklerle ifade yer alıyor hedefimiz mavi renkte yer almak. Uzun süredir bir çok iş yeri kapalıydı. Bundan sonra hepimizde sorumluluk düşüyor. Sahada ısrarla bu kurallara uymayanlara denetim yapacağız gerekli yaptırım yapacağız. İş yerlerinin açılmasının mutluluğunu gördük, bu mutluluğun devam etmesi için birbirimizi uyaracağız. Bursa ilini ve ilçemizi mavi renkte düşük risk grubunda yer aldıracağız. Aşı çalışmaları ile inşallah bu salgın üzerimizden kalkar. Eski normal hayatımıza dönmek bizim elimizde.”

KÖFTE PİŞİRDİ
Denetimler sırasında kaymakam Arslan bir iş yerinde ızgaranın başına geçerek köfte pişirdi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.