Yeni pazaryeri gün sayıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yeni pazaryeri gün sayıyor
21 Nis 2018 / Cmt 14:04
/ 13.123 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi’nin Akhisar, Baykoca ve Huzur Mahallelerinin ortak kullanımı için Akhisar Mahallesinde yapımına başladığı kapalı Pazar yerinde sona gelindi.

Akhisar, Baykoca ve Huzur Mahallelerinin ortak kullanımı olacak Pazar yerinde son düzenlemeler yapılırken, Belediye Başkanı Alper Taban Cuma günü Pazar yeri inşaatını yerinde inceledi.

TAMAMLANMA AŞAMASINDA
Beraberindeki Başkan Yardımcısı Adil Kansu, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve parti yöneticileri ile bazı meclis üyelerinin de hazır bulunduğu incelemede, Başkan Taban yüklenici firma temsilcileri ve çalışmanın takibini yapan Fen İşleri yetkililerinden bilgi aldı. İnceleme sonrası bir açıklama da yapan Başkan Taban, “İnegöl’e değer katmaya, üretmeye, çalışmaya devam ediyoruz. İnegöl zaten ziyadesiyle bunu hak ediyor. Gelişen ekonomisi, artan nüfusu ile ihtiyaçları karşılamak için bizler de yerel yönetimler olarak gayret sarf ediyoruz. Bugün de Akhisar Mahallemizde yapımı süren kapalı Pazar yerimizi incelemek üzere geldik. Bu bölge Yeni İnegöl diye tabir ettiğimiz bölge. Bu havza içerisinde inşallah Baykoca Mahallemiz, Huzur Mahallemiz ve Akhisar Mahallemizin istifade edeceği bir kapalı semt pazarı burada inşa ediyoruz. Şuanda bitiş aşamasına çok yaklaştık. Geçen yıl Nisan ayında temeli atılan projemizde sona yaklaştık” dedi.

360 TEZGAH KAPASİTELİ
Projenin teknik bilgilerine ilişkin de konuşan Taban, “Proje hakkında da bilgi verecek olursak, toplamda 4176 m2’lik bir alan. 3944 m2 çelik çatılı, 232 m2’de idari binadan oluşuyor. Burada inşallah 360 tezgahlık bir kapasite oluşmuş olacak. Abi buradaki Pazar yeri inşaatını gören pazarcı esnafımız da soruyor, yeri gelmişken bunlara da cevap verelim. Önceliğimiz mevcut pazarda, pazara düzenli çıkan, bizde kaydı olan pazarcı esnafımızı yerleştirmek. Ancak artan bir bölge olursa oralara da yeni esnaflarımızı yerleştireceğiz” açıklamalarında bulundu.

3,5 MİLYON TL’LİK YATIRIM
Başkan Taban, kapalı Pazar yeri inşaatının büyük bir proje olduğuna da vurgu yaptığı açıklamasını, şöyle tamamladı: “Maliyeti yaklaşık 3 buçuk milyon TL. Bunlar tabi artık günün şartları gereği artık ihtiyaç olan yatırımlar. Vatandaşlarımız yazın da kışın da en güzel şekilde pazara gelerek rahat ve huzurlu bir şekilde hizmetini alabilsin istiyoruz. Bu güzel Pazar yerini de en kısa zamanda hizmete sunmuş olacağız. Pazar yerimizin hem bölgemize hem de şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.”





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.