Yenice Doğalgaza Kavuştu
 :
/ 1.153 Kez Okundu
| |

9 ay önce Yeniceye doğalgaz için yapılan çalışmalar bugün gerçekleşen gaz yakma göreni ile son buldu.

Bugün yenice toplu konutların bulunduğu bölgede gerçekleşen program ile Yenice’deki gaz yakma töreni ile Yeniceliler doğalgaza kavuştu.

VATANA HİZMET İÇİN MEMUR OLMAYA GEREK YOK

 Programın açılış konuşmasını yapan İNGAZ Genel Müdürü Faruk Coşkun; “Biz bu mesleğe başladığımızda Fransızlarla birlikte çalışıyorduk yabancı mühendislerle çalışıyorduk. Siyasi parti gözetmeksizin arkadaşlar ‘biz sizlerle bütün Türkiye'ye doğalgaz vereceğiz’ dedi. Bizlerin eğitimine özel hassasiyet gösterdi. Uludağ'ın eteklerinde medeniyet ateşini alevlendireceğiz. Özel sektör kamu hizmeti yapar mı dendi bizler İnegöl ve Yenişehir'e doğalgaz kavuşturduk. Yeniceköy mahallesine doğalgaz kavuşturacağız. İnsan görevdeyken vatanına hizmet etmek için devlet memuru olmasına gerek yok. Bir memleket meselesi olarak bu çalışmaları yapmaya çalıştık. Ne kadar iş makinemiz varsa şantiyemize topladık araba ile gidemiyorsak iş makinesi ile hizmet verdik kısın kimse üşümesin dedik.  Yenice’ye gaz getirirken çok zorlandık bu çalışmayı yaparken Akhisar bir hafta gazsız kalması gerekiyordu. Farklı bir mühendislik çalışması ile Akhisar gazsız kalmadı. Bu vesile ile alın teri ile çalışan kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.

GÖNÜL ARZU EDER Kİ TÜM HALKIMIZA BU KONFORU YAŞATALIM

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise şöyle konuştu; “İnegöl Belediyesi olarak İnegöl’ün tüm güzelliklerini koruyup yenileme ve çağın ihtiyaçlarını dikkate alarak hayallerdeki İnegöl’ü kurma yolunda her geçen gün yeni projeleri hayata geçirerek emin adımlarla ilerliyoruz. Bu gün yine güzel bir hizmeti sizlere ulaştırmanın sevinci ve mutluluğu içerisinde buradayız. Yaklaşık 7 ay önce temellerini attığımız doğalgaz dağıtım hattı çalışmamızda bugün sona geldik. İnegöl Belediyesi’nin iştirakçisi olarak kurulan İNGAZ şehrimize 2004 yılından bu yana hizmet veriyor. O tarihten bu güne şehrimizde çok ciddi doğalgaz çalışmaları yapıldı. Öncelikle İnegöl merkezinde başlayan çalışmalarımız ardından Akhisar ve Huzur Mahallelerimizde devam etti. Bu çalışmaların akabinde Yeniceköy mahallemizin de belediyemize bağlanmasıyla doğalgaz hizmetimiz buralara kadar ulaştı. Gönül arzu eder ki İnegöl’ün dört bir yanına bu hizmeti ulaştıralım ve tüm halkımıza bu konforu yaşatalım. İnegöl Belediyesi olarak özellikle kırsal mahallelerimizin belediyemize bağlanmasından sonra yeni bir hizmet düsturumuz ve yeni bir hedefimiz var. Merkezdeki tüm hizmetleri imkânlar dâhilinde kırsal mahallelerimizde de sağlamak istiyor ve hizmeti halkımızın ayağına götürmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda Yeniceköy Mahallemizde de bir takım çalışmalar yaptık.”

DOĞALGAZ EKONOMİKTİR

Alper Taban; “Kıymetli Yeniceköy sakinleri doğalgazı tercih etmekle bütçenize en önemli katkıyı yapmış olacaksınız. Çünkü doğalgaz en ekonomik yakıttır. Değerli annelerimiz, hanım kardeşlerimiz kömür ve odun taşıma derdinden kurtulacağı gibi, kömür ve oduna verilen paranın çok az miktarı ile hem ısınacaksınız, hem sıcak su ihtiyacınızı karşılayacaksınız hem de mutfağınız için ayrıca yaptığınız tüp masrafından kurtulacaksınız. Ne kadar gaz tüketeceğiniz sizin kontrolünüzde olacak ve kullandığınız kadarını ödeyeceksiniz. Doğalgaz; her an kullanıma hazırdır, ekonomiktir, zaman ve iş gücü tasarrufu sağlar. Doğalgaz, hava kirliliğini ve hava kirliliğinin insan sağlığı üzerinde yarattığı olumsuz etkileri önleyebilmede, sahip olduğumuz en değerli doğal kaynaktır. Doğalgaz kullanımı, bizlere ve daha önemlisi çocuklarımıza, sağlıklı bir gelecek hazırlar. Bu şehir bizim geleceğimiz. Bu kente sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır. İnegöl’ü sevmek İnegöl’e sahip çıkmaktır. Kentimizin geleceği için, daha güzel İnegöl, daha modern ve sağlıklı bir kent için, doğalgazı tercih etmemiz en önemli adımlardan biridir. İnegöl’ün dört bir yanına doğalgazı kavuşturmaktan mutluluk duyuyoruz. İnegöl’e yeni hizmet ve açılımlar sağlamak, geleceğe güvenle bakabilmek için; çalışma ve projelerimize devam etme kararlılığındayız. Çünkü siz İnegöllüler, her şeyin en iyisine layıksınız.”

EMEĞİ GEÇENE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık; “Böyle bir güzel günde güzel bir hizmetle karşı karşıyayız. Hükümetimiz çalışıyor, İnegöl Belediyesi çalışıyor, Büyükşehir çalışıyor. Bu hizmet nasıl geldi. Büyükşehir ile İnegöl Belediyesinin aracılığı ile geldi. Bu hizmette emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

3 YIL SONRA İNEGÖL DOĞAL SU İÇECEK

Doğalgazın Yeniceköy Mahallesine ulaştığını aktaran AK Parti Bursa milletvekili Hüseyin Şahin;

 

“Yaklaşık 9 ay önce burada tören yapmıştık. Bu sürecin buraya gelmesi ile alakalı genel müdürüm verdiğimiz mücadeleyi biliyor. İnegöl Belediyesine ait alan genişleyince gazı buraya verme imkanımız doğdu. Bizde rica ettik ilave yatırım ödeneği çıkarak Yenice'yi doğal gaz ile buluşturdular. Yenicemizden sonra sırada Cerrah’a gidecek Edebey’e ve Çeltikçi’ye uğrayacak. Merkezi hükümet olunarak insana hizmet eden siyaseti kendimize düstur edindik. Çevreyi doğayı düşünerek yatırımlar yapıyoruz. Kamu ve özel sektör kaynaklarını kullanıyoruz. 2023 hedeflerine ülkemiz ulaşacak çözüm süreci ile huzur bulacak. Bu ay içerisinde İnegöl'ün en büyük kamu yatırımı olan Hocaköy içme barajı 150 milyon TL’lik yatırımın ihalesi başlıyor. Bu hizmeti İnegöl'e getirmek için çalışıyoruz. 3 yılsonunda İnegöl tamamında doğal Uludağ suyu içireceğiz. Köylerimize de bu yatırımları kazandıracağız. Bunun en büyük güvencesi istikrardır. inşallah 8 Haziran sabahı istikrarlı bir ülkeye uyanacağız” açıklamalarında bulundu.

YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise şöyle konuştu; “Bir kentte bir belediye yaşam kalitesinin en önemli göstergesidir doğalgaz. Onun için Yeniceköy makalemizde bu yaşam kalitesini arttıran bu hizmete kavuşmuş olacak. Gaz olmayınca soba ile ısınıyoruz külünü çıkarmak erkeklere düştüğü için en çok erkekler sevinecek bu olaya. Doğalgaz en temiz yalılardan bir tanesi hem vermeyi koruyor hedefe insanı. Yeniceköy İnegöl'ün en güzel yerlerinden bir tanesi. Bu mahalleye insanlarında doğalgaz yakışır diye düşünüyoruz. Bursa'nın daha güzel kent olması adına yatırımlar devam ediyor. Seçim yasakları başlayana kadar sağlık başkanımızla her gün açılışlar yapıyoruz. 20 Mayıs’ta İnegöl'de halk sağlığı merkezini açacağız. Neredeyse zaman yetmiyor bunlar sadece bitmiş kamu yatırımlarının hizmete alınması. Büyükşehir belediyemiz hizmet yarısına devam ediyor onların açılışında yetişmeye çalışıyoruz. ilçe belediyelerimiz de bir çabası var bunun sonucunda Bursa dünyadaki yaşam kalitesindeki sıralamasında 2000 şehir arasında 48’inci, Türkiye'de birinci sırada.”

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından ilk doğalgaz ateşi yakıldı. Daha sonra Vali Karaloğlu ilk doğalgaz abonesini evinde ziyaret etti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.