Yenice OSB ıslah olmaktan kurtuluyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yenice OSB ıslah olmaktan kurtuluyor
 :
/ 2.167 Kez Okundu
| |

Yenice Islah Organize Bölgesi Yönetimi ve üyeleri düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

Orhan-2 köftecisinde düzenlenen iftara Bursa Vali Yardımcısı Bilal Çelik, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, İTSO Başkanı Metin Anıl, OSB yönetimi ile üyeler katıldı.

HEDEFİMİZ ISLAHIN KALKMASIDIR

İftar sonrası konuşan Yenice Islah OSB Müdürü Hasan Altunbaş, Bugün burada, sanayi tesislerimizi, ıslah Organize Sanayi Bölgesi bünyesine kazandırmış olmanın haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

2012 yılı Nisan ayında başlattığımız girişimlerimizin karşılığını, çok şükür ki Mayıs 2015 yılında aldık.

Bu süre zarfında bizlere desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra ki gayemiz, Islah sürecini en hızlı bir şekilde tamamlayıp, gerçek bir Organize Sanayi Bölgesi olmaktır. Bu süreçte de değerli devlet erkanından gerekli desteği göreceğimize inanıyorum. Islah sicili alana kadar ki süreçte desteğini esirgemeyen sanayicilerimizin, Islah sürecini tamamlanana kadar desteklerini esirgemeyeceklerini umuyor, daha yapacak çok işimiz olduğunu hatırlatıyor ve bu konuda sanayicilerimizin üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getireceğini ümit ediyorum. Bilmenizi isterim ki, Islah Organize Sanayi Bölgeleri kapsamında, Bursa'dan 8 bölge başvuruda bulunmuş, Yenice Bölgesi 2. Sırada tescil numarasını almıştır. Hedefimiz Bursa’da Islah sürecini tamamlayıp Organize Sanayi Bölgesi olan ilk kurum olmaktır. Türkiye çapında Islah sürecini tamamlayıp Organize Sanayi Bölgesi hüviyeti kazanan Trakya Bölgesi Ergene Havzası, bu süreci 1 yıl gibi oldukça kısa bir süre de tamamlamıştır. Bizler de bu hüviyeti mümkün olan en kısa sürede kazanmak ve yatırımlarımızı daha özgüvenli bir şekil de yapmak istiyoruz. En kısa zamanda, sanayicilerimizle ve arazi sahipleri ile fikir alışverişlerinde bulunacağımız toplantılarımızı organize ederek, ıslah usul ve şartlarını, Bölge Müdürlüğümüzün ve Sanayicilerimizin üstlenmesi gereken sorumlulukları konuşup tartışacağız” ifadelerini kullandı.

BİR AN ÖNCE NORMAL OSB OLMALI

Belediye Başkan Vekili Turgay Yel ise birlik ve beraberliğin artmasını temenni ederek “Bu vesileyle bizi bir araya getiren Yenice OSB Dernek yönetimine teşekkür ediyorum. Yenice Islah OSB’nin kurulmasında başkanımız Hasan beye destek olan valimize, İTSO Başkanı Metin Anıl’a belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Bende bu sürece katkı koymak için çalıştım. Islahtan normal OSB’ye geçişi için çaba gösteriyoruz. Bu konuyu Bursa Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’nda görüşeceğiz. Bir an önce normal OSB olması için gayret göstereceğiz. Sanayicilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIM

Güzel bir organizasyonda bir araya geldiklerini söyleyen Kaymakam Ali Akça şöyle konuştu “Ramazan birlik demektir. Yardımlaşma demektir. Çok şükür ilçemizde ramazan ayı en güzel şekilde yaşanıyor. İnsanlarımız Allah’ın kendilerine bahşettiği rızkı diğer insanlarla paylaşmayı seviyor. Bugünde çok değerli dostlarla birlikteyiz. Yenice Islah OSB çok kısa sürede arzu ettiği noktaya geldi. Bundan sonra yapılacak çalışmalarla inşallah başındaki ıslah kelimesi kalkacak ve İnegöl’ün 3. OSB’si olacak. Ben yürüyecekleri bu yolda kendilerine her türlü desteği sağlayacağımızı bildirmek istiyorum”

ÇOK İYİ BİR NOKTAYA GELDİNİZ

Son olarak konuşan Bursa Vali Yardımcısı Bilal Çelik ise şu ifadeleri kullandı “Sayın valimizde Yenice Islah OSB’nin bir an önce normal OSB olması dileklerini taşıyorlar. Bizim Yenice Islah OSB ile tanışmamış biraz geç oldu. 3 aydır birlikte çalışıyoruz ve çok iyi bir noktaya geldi. İnanıyorum ki yakında normal OSB bölgesi olarak faaliyetlerine devam edecektir. Ben bu çalışmaların kısa zamanda meyvesini vermesini temenni ediyorum. Bu birlik ve beraberlik bu çalışkanlık olduğu sürücü çok kısa zamanda meyvesini verecektir”





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.