Yeniceköy’de büyük değişim

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yeniceköy’de büyük değişim
#İnegöl | Haber Merkezi
17 Haz 2020 / Çar 16:04
/ 9.699 Kez Okundu
| |

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan İnegöl Yeniceköy Göleti Etrafı Kıyı Düzenleme ve Yapım İşi hızla devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında Yeniceköy göleti yenilenen yüzü ile ilçe halkının nefes alacağı önemli alanlardan biri olacak.

Bursa’nın yeniden yeşille anılan bir kent olması hedefiyle bu dönem 1,5 milyon metrekare yeni yeşil alanı kente kazandırmayı hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede çevre düzenleme yatırımlarına hız verdi. Bu kapsamda İnegöl Yeniceköy Göleti çevresinde başlatılan çalışmalar hızla devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Sahil Planlama ve Yapım Şube Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalarda gölet ile piknik alanı çevresi tel çit ile ayrılırken, böylelikle gölet daha korunaklı hale getiriliyor. Toplam 3 bin 824 metrekare alan yürüyüş yolu olarak düzenlenirken, yürüyüş yolu yanına da bisiklet yolu kazandırılıyor.

Vatandaşların hafta sonlarını doğa ile iç içe ve konforlu bir alanda değerlendirebilmeleri amacıyla gölet çevresine 25 adet kamelya, kamelyaların etrafına da piknik masaları, barbeküler ve banklar yerleştirilecek. Gölet çevresine aydınlatma direkleri konularak, aynı zamanda bölgenin aydınlatması da sağlanacak. Gölet çevresinde hızla devam eden çalışmaların iki ay içinde tamamlanması hedefleniyor.

Yeniden yeşil Bursa

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın yeşil kimliğini öne çıkarmak amacıyla çok sayıda çevre projesi üzerinde çalıştıklarını, pandemi sürecinde aksamaya uğrayan çalışmalara hız verdiklerini söyledi. Bursa’da eski stadyum alanına yapılan Millet Bahçesi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ile video konferansla geçtiğimiz günlerde açtıklarını hatırlatan Başkan Aktaş, “Bunun yanında 225 dönüm alan üzerine kazandırdığımız Vakıfköy Kent Parkı açılış için gün sayıyor. Biz sadece kent merkezinde değil 17 ilçemizde de halkımızın nefes alacağı, aileleriyle birlikte keyifli vakit geçirebileceği alanlar oluşturmak istiyoruz. Yeniceköy göleti de İnegöl için bu anlamda kıymetli bir yer. Yaptığımız düzenlemelerde halkımız için burada konforu daha da artıracağız. Çalışmaları kısa sürede tamamlayıp, yaz sonu gibi hizmete açmayı planlıyoruz” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.