Yenicespor dayanışma gecesinde buluştu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yenicespor dayanışma gecesinde buluştu
 :
/ 771 Kez Okundu
| |

Yenicespor Kulübü yönetimi tarafından gelenekselleştirmek maksadı ile organize edilen 1. Yenicespor Yardımlaşma ve Dayanışma Gecesi yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

Yenicespor Kulübü yönetimi tarafından gelenekselleştirmek maksadı ile organize edilen 1. Yenicespor Yardımlaşma ve Dayanışma Gecesi yoğun katılım ile gerçekleştirildi. İlkini gerçekleştirdikleri Yenicespor Yardımlaşma ve Dayanışma gecesine katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Yenicespor Kulübü Başkanı Sebahattin Göztepe, “Yenicespor olarak şimdiye kadar neler yaptık, neler yapacağız ve hedeflerimiz hakkında bu güzel gecede sizleri sıkmadan kısaca bilgi vermek istiyorum. Bildiğiniz üzere, Yenicemiz Büyükşehir yasasından sonra mahalle oldu. Bizlerde Yönetim Kurulu kadromuzu genişleterek İnegöl'de esnaflık, sanayicilik ve yöneticilik yapan birçok arkadaşımızla yeni bir oluşum içine girdik. Amacımız Yenice'de yaşayan gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutup, daha sağlıklı bir birey olarak yetişmelerini sağlamaktır. Amatör spor kulüplerinin hem toplumumuzda hem de spor camiasında önemli bir yeri vardır. Profesyonellik taşları amatör spor kulüplerinin yollarında döşenir. Toplumun içinde gizli kalmış yetenekleri amatör spor kulüpleri açığa çıkartırlar. Bu kulüpler, genç fidanlarımızın gelişme ortamı buldukları yerlerdir. Bu kulüplerimize gönül veren yöneticilerimiz, büyük bir toplumsal sorumluluk yüklenmektedirler. Onların emekleri ve amatör sporcularımızın gayretleriyle Türkiye'mizin yıldızlarının ortaya çıkacağı inancındayım” dedi.

SPOR; SEVGİDİR, DOSTLUKTUR, KARDEŞLİKTİR

Gençleri Yenicespor çatı altında bir araya getirerek, sporun dilinin, dininin, ırkının ve renginin bir olduğunu onlara aktararak, dostluk ve kardeşlik ilkesini benimsetmeye çalıştıklarını belirten Başkan Sebahattin Göztepe, “Bizler, amatör spora gönül verenler, hep cepten veren eller olarak hiçbir beklentisi olmayan, sürekli imkânlar bulmaya çalışan yöneticileriz. Sporun sevgi olduğu, dostluk, barış ve kardeşlik ilkesini benimseyerek Yenice’deki genç kardeşlerimizin yaşamlarını daha sağlıklı ve kaliteli sürdürmeleri için imkânlar sunmayı kendimize görev bildik. Onların insan ilişkilerini kavramalarında, kendini ifade etmelerinde, takım ortamında görev almalarında ve sorumlulukları birlikte paylaşıp kendilerine biraz olsun güvenmeleri konusunda yardımlarımız oluyorsa ne mutlu bizlere” şeklinde konuştu.

HEDEFTE ‘BAL’ VAR

Yenicespor Kulübü’nün 1978 yılında federe olmuş bir kulüp olduğunu aktaran Göztepe, “Bünyemizde futbol dışında gençlerimizin faydalanabileceği taekwondo, masa tenisi ve satranç eğitimleri de hocalarımız eşliğinde mevcuttur. Yenicespor'a bağlı yarı olimpik havuz, sosyal tesis, halı saha ve
başkanlığım süresinde yaptırmak istediğim suni çim sahamız
bulunmaktadır. Yenicespor olarak U-11, U-15, U-17, U-19 ve Süper Amatör Küme’de mücadele ediyoruz. Lisanslı olarak 175 sporcumuz bulunmaktadır. Kulübümüz son dört yıl öncesine kadar 1. Amatör ve 2. Amatör kümelerde mücadele etmiştir. Tüm arkadaşlarımın gayret ve özverili çalışmaları ile son dört yıldan beri Süper Amatör Küm’de mücadele etmektedir. İlk yıl ligi 9. , ikinci yıl 5., üçüncü yıl 2., geçen sezon da 3. olarak tamamladık. Play-Off maçlarında Bölgesel Amatör Lig’i son maçta alamadık. İnşallah o sene bu sene diyoruz” diye konuştu.

3 İNEGÖL TAKIMI AYNI GRUPTA MÜCADELE EDECEK

2014-2015 yılı kuralarının geçen hafta çekildiğini hatırlatan Göztepe, “Aynı grupta 3 İnegöl
takımı mücadele edecek. Kuraların Bursa amatör futboluna hayırlara
vesile olmasını diliyor ve bu gece Yenicespor Kulübümüzün
sevincine, mutluluğuna, coşkusuna ortak olup destek verdiğiniz için
çok teşekkür ediyorum. Peyami Safa’nın bir sözü ile konuşmama son vermek istiyorum; spora vereceğimiz mana, gençliğe vereceğimiz mananın öz kardeşidir” ifadelerini kullandı.

BURSA AMATÖR SPOR CAMİASININ EN ÖNEMLİ KULÜPLERİNDEN BİRİ

Göztepe’nin ardından söz alan Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (BASKF) Başkanı Cemal Vardar ise, “Yenicespor Kulübü 175 tane sporcu kardeşimize hizmet ediyor. Böyle bir geceyi hazırlamaları çok önemlidir. Bu gecelerin nasıl sıkıntılar çekilerek hazırlandığını en iyi bilenlerden bir tanesiyim. Böyle bir geceye katılıp da destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Yenicespor, Bursa Amatör Spor camiasının en önemli kulüplerinden bir tanesidir. Uzun yıllardır amatör müsabakalarda İnegöl’ü temsil eden bir kulübümüzdür. Son 4-5 yıldır da Bursa’mızın en prestijli liginde, Bursa Süper Amatör Ligi’nde mücadelesine devam ediyor. Amacı daha yukarılara çıkmak ama en önemli amaçlarından bir tanesi de gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmaktır. Bunu da başardıklarını biliyorum ve kendilerine teşekkür ediyorum. İnegöl Bursa’mızın her anlamda öncülük yapmış olduğu bir takım aktivitelere sahip. Bunların en önemlilerinden bir tanesi mobilyası. Bursa’yı en iyi şekilde temsil ederek dünyayı buraya getiriyor. Köftesi ile de meşhur ama en önemli meşhur olduğu konulardan bir tanesi de futbol olsa gerek. Birçok futbolcuyu Türkiye’nin çeşitli kulüplerine ihraç etmiş bir özelliğe sahip bir ilçemizdir. Bu konuda yatırım yapan bütün kulüp başkanlarımıza teşekkür ediyorum. İnegöl’de birçok müsabaka oynatıyoruz, 17 tane takımımız var. Bursa’nın en büyük ve en yoğun takımlı ilçelerinden bir tanesi. Burada spor anlamında birçok eksikliklerimizi tamamlayan değerli Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a da teşekkür ediyorum. Bu kadar takımın tesisleşme anlamında, lokalleşme anlamında göstermiş olduğu yardımlarından dolayı BASKF Başkanı olarak kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Gecemizin hayırlı olmasını ve geleneksel hale getirilmesini diliyorum. 2014-15 futbol sezonunun tüm spor camiasına hayırlı olmasını temenni ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Gerçekleştirilen konuşmalarında ardından program konser ve hediye çekilişi ile devam etti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.