Yeniden Refah Partisi ile AK Parti arasında İnegöl krizi yaşandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
12 Mar 2024 / Sal 10:38
/ 7.880 Kez Okundu
| |

AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasında yapılan ittifak görüşmesinde, İnegöl üzerinde kriz yaşandı. Yaşanan bu krizler ittifakın gerçekleşmemesine sebep oldu.

Yeniden Refah Partisi, 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar cumhurbaşkanı seçilmesi Cumhur İttifakı içinde yer aldı.

Yerel seçimlerde AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasında ittifak görüşmeleri gerçekleşmiş bu görüşmeler sonrası bir mutabakat sağlanamamıştı.  Bu gelişme sonrası Yeniden Refah Partisi yerel seçimlerde tek başına seçime girme kararı almıştı.

CHP’YE ÇALIŞTIKLARINI İDDİA ETTİ
Alınan bu kadar sonrası siyasi partiler adaylarını açıklayıp sahaya çıkarken, AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala Yeniden Refah Partisi’nin CHP’ye çalıştığını öne sürdü.

YRP İNEGÖL’Ü İSTEDİ
Yeniden Refah Partisi ile yapılan ittifak görüşmeleri hakkında bilgiler veren Efkan Ala Bizden Kütahya’yı istediler  %50’nin üzerinde oy aldığımız ilçeleri istediler. Toplam 100’e yakın ilçe istediler. İnegöl’de %65 üzerinde oy almıştık İnegöl’ü de istediler dedi

GÖRÜŞMELER TIKANDI
İttifak görüşmeleri tıkanmasının ardından, Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı dışına çıkartıldı. Bursa’da Cumhur İttifakı kapsamında MHP’ye 2 belediye adaylığı ve diğer ilçelerde meclis üyesi listelerinde meclis üyesi adayı kontenjanı verildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.