Yerli otomobil neden İnegöl’de üretilmesin

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yerli otomobil neden İnegöl’de üretilmesin
#İnegöl | Haber Merkezi
25 Ara 2019 / Çar 20:01
/ 10.927 Kez Okundu
| |

Yerli otomobil için fabrika arayışları sürerken, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu kurulacak fabrikanın Bursa veya Bursa’ya yakın bir bölge olmasını istiyor. Gözler ise Bursa’ya yakınlığı ile bilinen İnegöl’e çevrildi.

Yerli otomobil projesinin gündeme geldiği günden bugüne arazi, elektrik, su ve altyapı desteğinin yanı sıra çalıştırılacak personelin eğitimine kadar pek çok ekstra avantajı sunacağı ilan edilen 26 il arasında 3 il öne çıkıyor. TOGG'un bakanlıktan özel talebi sonrasında Bursa diğerlerine göre her açıdan daha avantajlı gözüküyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından örtü altından ilk görsellerinin paylaştığı yerli otoda, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun sosyal medya hesaplarından yayınlanan iki fotoğrafla heyecan daha da arttı.

2017'de yeniden startı verilen yerli otomobil projesi kapsamında ortaya çıkarılan prototip, 27 Aralık Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle tam manasıyla tanıtılmış olacak.

BURSA’DA YER SIKINTISI

Fabrikanın kurulacağı yerle ilgili Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan talebi bulunuyor. TOGG'un istediği bölge Bursa'ya yakın bir nokta olması. Ancak Bakanlıktan yapılan açıklamada Bursa'da yer bulmakta zorluk çekildiğine dikkat çekilmişti.

TOGG’UN BURSA ISRARI

TOGG'un da özellikle talep ettiği Bursa otomotivin başkenti olarak da ifade ediliyor. Tofaş ve Renault'un üretim tesislerinin yer aldığı ilde Türkiye’de üretilen 15 modelin 9’u üretiliyor. OYAK Renault Bursa fabrikası yıllık 360 bin otomobil, Tofaş ise 450 bin araçlık üretim kapasitesine sahip. Ayrıca bölgede Otomotiv Test Merkezi de kuruluyor.

Şehirdeki 54 otomotiv ana ve yan sanayide çalışan sayısı 45 bin kişi çalışıyor.

NEDEN İNEGÖL OLMASIN?

Geçtiğimiz yaz aylarında İnegöl’e Volkswagen fabrikasının getirilmesi ile alakalı girişimler sonuçsuz kalmış ve Volkswagen fabrikayı Manisa’ya kurma kararı almıştı.
Adı otomotiv sektörü ile anılan ve tüm ulaşım ağlarına yakınlığı ile bilinen İnegöl’de metrobüste üretilmekte.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.