Yerli otomobilde neden İnegöl değil de Gemlik?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
28 Ara 2019 / Cmt 12:50
/ 14.186 Kez Okundu
| |

Türkiye’nin otomobili Bursa’nın Gemlik ilçesinde üretilecek. İnegöl’ün adının Wolksvagen ile anılması ile beraber yerli otomobilin fabrikasının İnegöl’de kurulması gibi bir düşünce hakim olsa da Gemlik’in avantajları İnegöl’ün önüne geçti.

Türkiye’nin yerli otomobili Bursa’nın Gemlik ilçesinde bulunan askeri hara alanında kurulacak olan fabrikada üretilecek.

Fabrikanın Bursa’da kurulacağı Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından tanıtım töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan fabrikanın Gemlik’te kurulacağını açıkladı.

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Paşa Ağdemir, bu kararın alınması için çok uğraş verdiklerini belirterek, "Gemlik'in avantajlarını ve stratejik önemini ilgili kurum ve kuruluşlara dosya halinde ilettik. Geldiğimiz noktada hayalimiz gerçek oldu. Bu Türkiye için, Gemlik için büyük bir kazanımdır. Türk özel sektörünün bilgisi, birikimi ve tecrübesi bu projeyi hayata geçirmiştir. 2021 yılında inşallah ilk aracımız banttan çıkmış olacak" dedi.

PEKİ NEDEN GEMLİK?

Gemlik mevcut limanları, sanayi tesisleri, serbest bölgesi, gümrük hizmetleri ve tüm alt yapısıyla Bursa'nın dünyaya açılan kapısı.

Bilişim Vadisi yerli otomobilin Ar-Ge merkezi olmayı sürdürecek. Burada geliştirilecek teknolojilerle yerli aracın yeni modellerine transfer edilecek ve özellikle ihracat pazarlarında rekabetçi olmayı sürdürecek. Bu yüzden Gebze-Gemlik yakınlığı stratejik önemde. Gemlik Bilişim Merkezi’ne 20 dakika mesafede.

İzmir otobanı üzerinde. İstanbul ve İzmir’e çok yakın.

Yan sanayinin kalbi Bursa’ya 30 dakika uzaklıkta.

Gemlik'te Kurulu bulunan; GEMPORT, YILPORT, Borusan Lojistik ve Roda Port limanları ülkemizin ve Avrupa'nın belli başlıca limanları arasında yer almaktadırlar.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.