Yeşil Barış Sokak Unutuldu mu ?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yeşil Barış Sokak Unutuldu mu ?
20 Tem, 2015 / Pzt 13:00
/ 3.221 Kez Okundu
| |

İskân evlerinin bulunduğu Hamidiye Mahallesi Yeşil Barış Sokak sakinleri, belediyenin kendilerine gösterdiği hizmet eksikliğinden yakındılar. 3 aydır sokak lambalarının yanmadığı sokakta altyapı eksikliği, temizlik eksikliği ve çocuklara sunulacak bir oyun alanının olmadığını belirten vatandaşlar, unutulduklarını ifade ettiler.

İskân evlerinin bulunduğu Yeşil Barış Sokak’ta vatandaşlar önceki akşam Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Turhan Neşe eşliğinde sorunlarını dile getirdiler. 3 aydır sokak lambalarının yanmadığını, yağmur çiselemesinde bile lağımların taştığını, çocuklara oyun oynayacakları bir parkın yapılmadığını belirten mahalle sakinlerinden Celil Üner, 22 yıldır bu mahallede oturduğunu, arkalarında yapılan yeni sitelere konteynır tahsis edildiğini fakat 22 yıldır kendi sokaklarına konteynır verilmediğini belirtti.

“NEREYE BAKARSANIZ BAKIN PİSLİK İÇERİSİNDE”

Mahalle sakinleri adına sorunları dile getiren Celil Üner, “Ben Hamidiye Mahallesi muhtarını getirdim buraya. Bütün sokakları tek tek gezdik. Çöp konteynırlarını gördük. Adamlar 6 ay oldu buraya taşınalı, ben 22 yıldır buradayım. 22 yıldır buraya bir tane çöp konteynırı konmadı. Adamlar 6 ay oldu buraya geleli, çöp konteynırları var. Hepsinin konteynırları mevcut. Tabi sitelerin içerisinde çocuk parkları var onlar kendilerince yapmışlar ama bu mahalleye bir tane çocuk parkı lazım değil mi? Ben 22 yıldır buradayım benim mahallemde çocuk parkı yok. Neymiş efendim Dumlupınar İlköğretim Okulu’nun orada çocuk parkı varmış. Ben çocuğumu buradan Dumlupınar’ın oraya çocuk parkına nasıl gönderirim? Öyle bir şey var mı? Her sitenin önünde çocuk parkı varken, benim koskoca mahallemde, sokağımda neden çocuk parkı olmasın? Burada 2 tane boş arazi var, biz burayı ağaçlandıracağız diyorlar. Ağaçlandıracaksan yine ağaçlandır, benim çocuk parkımı yap ondan sonra ne yaparsan yap. Burayı müteahhitlere vermişler, koyuyorlar büzleri 125’lik plastikleri. Biz onları uyardık, burası uzun sokak bu suyu, bu atıkları bu çekmez diye. Bize söyleme onu, biz bugün yaparız yarın boz derler yine bozarız diyorlar. İyi de yapboz yapmaktansa biz şimdiden söylüyoruz size. Buraya 200’lük koyun sorun hallolsun. Nitekim de öyle oldu. Buranın kanalizasyonları çekmiyor. Olduğu gibi atıklar dışarıya çıkıyor. Ufak bir yağmur çiselesin, büyük yağmura gerek yok. Belediye arabaları, özel arabalar gelip geçtikçe o kötü su çocukların, insanların üzerine kalkıyor. Lambaları görüyoruz, yaklaşık 3 aydır hiç yanmıyor. Şimdiye kadar da doğru dürüst yandığını görmedim zaten. Artık burayı köylü diye mi böyle yapıyorlar ama hizmet eksikliği var, komple eksik, neyi tamam ki? Altyapısından, üstyapısından her şeyiyle, bina kirliliği, çevre kirliliği… İnsan manzarasına yakışan bir şey değil. Bu çağda bu görüntü olamaz. Orman gibi pislik… Nereye bakarsanız bakın pislik içerisinde” ifadelerini kullandı.

“UEDAŞ’I GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

Bu mübarek günde birilerini şikâyet etmek durumunda kaldıklarını fakat bu mahalleye yeterli bakımın yapılmadığı için şikâyetler geldiğini belirterek konuşmasına başlayan CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe, “Biz başta UEDAŞ’ın yetkililerini ve müdürünü göreve davet ediyoruz. Bu sokak aydınlatılmalı. Yeşil Barış Sokağı sakinlerinin de ana caddedeki hemşerilerimiz gibi o hizmeti alma hakkı olduğuna inanıyorum. Bu işin görevlilerini lütfen vazifelerini yapmaya davet ediyoruz. Eğer UEDAŞ özelleştirilmiş olması nedeniyle söylüyorum bunu bir mazeret beyan edecekse bu özelleştirme yapılırken AKP’nin yöneticileri maddeleri koyacaktı. Hiçbir sokak aydınlatma yapılmaksızın kalmayacak, bütün sokaklarımızın aydınlatması yerine getirilecek diye. Şimdi burası kenar mahalle olmanın getirdiği sıkıntıyı sanıyorum gözden kaçan şeyler bunlar. Ama 3 aydır bir mahallede elektriklerin yanmamasını ben bu çağda bir çağdaş belediyeciliğe ve hizmet anlayışına yakıştıramıyorum” diye konuştu.

“YEŞİL BARIŞ SOKAK UNUTULMUŞ”

22 yıldır bu sokakta oturduğunu söyleyen biri, ‘Bizim bu güne kadar bir çöp konteynırımız olmadı’ diyorsa sadece bu dönemin yöneticilerinin değil geçmiş dönemin yöneticilerinin de aynı şekilde arkadaşlarımız tarafından eleştirildiğini söyleyen Neşe, “Hangi dönemin belediyesi olursa olsun Yeşil Barış Sokağı’nı unutmuş demektir. Biz şimdi bu unutulmuş olan komşularımıza konteynır hizmetinin belediye başkanımız ve yöneticilerimiz tarafından nasıl yandaki yeni yapılan sitelere çöp konteynırı konulduysa bu sokağa da çöp konteynırı istiyoruz. Bütün komşuların ortak isteği bu… Biz sadece halkımızın taleplerine tercüman olmak için buradayız. Kanalizasyon ile ilgili temel sıkıntı da nasıl Akhisar ve Huzur Mahallesinde yaşandıysa bizim yine mahallemizde de aynı derdimiz var. Yani Yeşil Barış Sokağı’nda da menfezler çalışmadığı için, yeterince kanalizasyon altyapısı çekmediği için her taraf su ve bizim komşularımız, çocuklarımız apartmanlarına giremiyor. Bu mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz. Bir de en önemlisi komşularımız ülkemizin aydınlık yarınlarının geleceği olan çocuklarımız betonların üzerinde oynamak durumunda. Çocukların oynayabilecekleri sağlıklı bir çocuk parkı yok. Burada 2 tane boş alan var. Mahalle sakinleri buranın belediyeye ait olduğunu söylüyorlar, yanlış bilgilendirmiş olmayayım onu bilmiyorum, araştırmadım ama diğer bütün konuları araştırdım, hepsinde haklı olduklarını gördük, hatta diğer sitelerin de çöp konteynırlarını kapılarının önünde çektim, belgeleri bende mevcut. Diğer yeri bilmediğim için o konu ile ilgili gereksiz bir eleştiri yapmak istemem ama bu mahallenin, bu sokağın da bir çocuk bahçesine ve çocuk parkına ihtiyacı olduğunu biliyoruz, hepimiz istiyoruz. Bu da çok büyük bir istek değil, çocuklarımızın en doğal hakkı diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“İŞTE O ZAMAN EL BİRLİĞİ İLE BELEDİYENİN YANINDA OLURUZ”

İyi yönetici ve iyi insan olmanın kolay olduğunu fakat adil insan ve adil yönetici olmanın zor olduğunun altını çizen Turhan Neşe, “Şehrin merkezinde AVM’nin oradan başlayarak Ahmet Akyollu Caddesi üzerinde cephe güzelleştirmesi yapılıyor. Asıl cephe güzelleştirmesi yapılması gereken, onu hak eden, ona ihtiyacı olan buradaki binaların iyileştirilmesi adına burada yapılmalı. Bu cepheleri gelip güzelleştirsin belediye. Yani gerçekten orada boyanmış dört dörtlük yerlerde değil belediyeyi biz Yeşil Barış Sokağı’nda dış cephe giydirmesini yapmaya davet ediyoruz. Onun da altını çiziyoruz. Gelsinler bunları da izolasyon yapsınlar, bunları da boyasınlar, bu sokağa giren de İnegöl’ün güzelliğini, Ahmet Akyollu Caddesinde ne görüyorsa Yeşil Barış Sokağı’nda da onu gördüğünü belediyemiz halkımıza yaşatsın. İşte o zaman el birliği ile belediyenin yanında olalım” dedi..


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.