Yeşil cennet Oylat kapılarını açtı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yeşil cennet Oylat kapılarını açtı
#İnegöl | Haber Merkezi
06 Haz 2020 / Cmt 14:26
/ 5.672 Kez Okundu
| |

Koronavirüs tedbiri kapsamında kapatılan şifa cenneti Oylat kaplıcaları yeniden açıldı. Misafirlerini ağırlamaya başlayan kaplıcalar da koronavirüs tedbirleri üst seviyede tutuluyor.

Koronavirüsün ülkemizde görülmesinin Oylat Kaplıcaları, koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici olarak 17 Mart'ta kapatıldı.

İçisleri Bakanlığı'nın kararıyla Oylat'ın kapatılmasının ardından kaplıca bölgesindeki oteller tamamen boşaltıldı.

Uzun zamandır kapalı olan Oylatta yeni dönem öncesi hazırlıklar yapılırken; şifa cenneti 5 Haziran itibariyle yeniden hizmete başladı.

%20 doluluk oranıyla hizmete başlayan kaplıcalara şehir dışından misafirler gelmeye başladı. İl Sağlık Müdürlüğünün denetiminden geçen Oylatta koronavirüs tedbirleri üst seviyede tutuluyor. Otellerin girişinde misafirlerin ateşi ölçülüyor. Halk ve otellerdeki banyolara ise sınırlı sayıda kişi alınıyor. 

40,5 derece kaynağından çıkan, zengin mineralli kaynak suyu ile binlerce kişiye şifa dağıtan Oylat Kaplıcaları; romatizma olmak üzere eklem ağrıları, cilt, kadın hastalıkları gibi birçok rahatsızlığa iyi geliyor. 



Oylat'ın yeniden hizmete açılması nedeniyle dua edilerek kurban kesildi. Otellerde ve bölgede beraberindekilerle incelemede bulunan Oylat A.Ş. yönetim kurulu başkanı Alper Taban, Oylat'ın ülkemiz ve şehrimiz için büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Oylat'ın 76 yıldır hizmet verdiğini aktaran Başkan Taban, "Normalleşme süreciyle birlikte besmeleyle yeniden hizmete başladık. Vatandaşlarımız ne zaman başlayacağımızı soruyorlardı. 5 Haziran itibariyle yüzde 20 doluluk oranıyla müşteri kabulleri başladı. Normalleşme süreciyle birlikte alınması gereken bütün önlemler alındı. Banyolara sınırlı sayıda kişi alınacak. Umumi açık yerlerde sosyal mesafe kuralına uygun hareket edilecek. Kurallara uyarak tesislerimiz güvenle kullanabilecek. Deneyimlerinizi de tamamladık. Sağlık ve hijyen kurallarına çok önem veriyoruz, dikkat ediyoruz" dedi.






Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.