Yeşilırmak dershanesine gidenlere borç çıkardılar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yeşilırmak dershanesine gidenlere borç çıkardılar
01 Ağu 2018 / Çar 18:15
/ 21.816 Kez Okundu
| |

İnegöl’de KHK ile kapatılan Yeşilırmak Dershanesi öğrencilerine, Bursa Valiliği Defterdarlık KHK İşlemleri İl Bürosu tarafından icra uyarısı kağıtları gönderildi.

Yeşilırmak Dershanesi’nin alacakları da KHK ile birlikte Maliye Hazinesi’ne devredilmişti. Bursa Valiliği Defterdarlık KHK İşlemleri İl Bürosu, dershane velilerine borç tebligatı yapmaya başladı. Borcunu ödemeyenlerin icraya verileceği ifade edildi.
 
Yeşilırmak Cihangir Özel Eğitim Tesisleri İşletmeciliği Ticaret A.Ş olarak kayıtlarda yer alan, kısa adı Yeşilırmak Dershanesi olan kurum 670 sayılı KHK ile kapatılmıştı. Kapatılan dershanenin bütün alacakları Maliye Hazinesi’ne devredildi.
Kapatılan dershanede eğitim gören birçok İnegöllü vatandaşa Bursa Valiliği Defterdarlık KHK İşlemleri İl Bürosu tarafından icra uyarısı gönderildi.

ÖDEMESİNİ YAPANA BORÇ ÇIKARDILAR
İnegöl’de birçok vatandaş durumdan dolayı mağdur olduklarını ifade ederken bahsi geçen dershanenin faaliyette olduğu dönemde ödemelerini düzenli olarak yaptıklarını belirterek “Ödemelerimizi düzenli olarak yapıyorduk, zaten ödemelerimizi düzenli olarak yapmasaydık bahsi geçen kurum bizden alacaklarını tahsil etmez miydi? Bize gönderilen icra uyarısı kağıdında elimizde bir belge varsa ilgili kuruma ibraz edin diyor. 2014 yılındaki evrakı ben nasıl bu döneme kadar saklayayım. Bu konuda ciddi mağduriyetler oluştu.” ifadelerini kullandı.

FAİZİ İLE TALEP EDİLİYOR
Ödemelerini düzenli olarak yapan ve hesabını kapatan birçok vatandaştan çıkartılan borçların faizi ile birlikte istenmesi ayrıca tepkilere neden oldu.

YÜZLERCE MAĞDUR BULUNUYOR
İnegöl’de bu konuda mağdur sayılarının yüzlerce kişi olduğu tahmin ediliyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.