Yetkililerden Lodos Uyarısı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yetkililerden Lodos Uyarısı
14 Şub 2016 / Paz 00:38
/ 1.944 Kez Okundu
| |

Bu gece İnegöl’de yaşanan şiddetli lodos nedeni ile yetkililerin karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyarılarda bulundu.

Bu akşam İnegöl'de etkisini gösteren şiddetli lodos tehlike saçmaya devam ediyor. Şehrin bir çok noktasında ağaçları deviren lodos çatıların uçmasına da neden oluyor.

YETKİLİLER UYARDI

Yetkililerden yapılan uyarılarda "Vatandaşlarımızın soba zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenmeler, genellikle gece yatmadan önce sobaya tekrar kömür atarak uyumaktan kaynaklanıyor. Uykuda olan vatandaşlarımız bu şekilde zehirlenmeyle karşı karşıya kalabilirler. Kömür kalitesi, baca temizliği, baca sıvasının düzgün yapılmış olması ve üzerinde çatlak bulunmaması ile soba borularının da temizliğine özen gösterilmesi gerekiyor. Kış aylarında meydana gelen yangınların yüzde 50'si baca yangını. Çatı katlarında bacaların geçtiği bölgelere yanıcı ve parlayıcı maddelerin konulmaması da çok önemli. Vatandaşlarımız buna benzer tedbirler alarak yaşanabilecek olumsuz olayların önüne geçebilirler."


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.