Yetkisiz uçuş iddialarına DOSTUM’dan cevap

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yetkisiz uçuş iddialarına DOSTUM’dan cevap
#İnegöl | Haber Merkezi
25 Oca 2020 / Cmt 22:11
/ 3.657 Kez Okundu
| |

2018 yılında DOSTUM aracılığı ile gerçekleşen yamaç paraşütü uçuşunda düşerek yaralanan Meryem Akçay belediyenin kendisi ile ilgilenmediğini iddia ederken, DOSTUM antrenörü İbrahim Dinçer ise yaptığı açıklamada kendisi ile ilgilenildiğini hatta ambulans tahsis edildiğini ifade etti.

2018 yılında DOSTUM aracılığı ile gerçekleşen bir yamaç paraşütü uçuşunda yolcu konumunda bulunduğunu ifade eden Meryem Akçay uçuş sırasında düşerek yaralandı.
İnegöl Belediyesi DOSTUM Doğa Sporları Turizm Merkezi aracılığı ile yamaç paraşütü uçuşunda gerçekleşen kaza sonrası sakat kaldığını iddia eden Meryem Akçay belediye yetkililerinin kendisi ile ilgilenmediğini öne sürdü.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Akçay “Ben DOSTUM’a ilk kaydolduğumda yetkisiz bir hocanın bize eğitim verebileceğini bilmiyordum. Eşref beyin ifadesinde de bu yer alıyor benim o uçuştan haberim yoktur diye. Beni uçuran kişinin de bizi uçurabilme sertifikasının olmadığını öğrendim. Ben hastanede yoğun bakıma kaldırılacağım sıra öğrendim. Bütün olay bundan sonra gerçekleşmeye başladı. Ben 3 ay sakat yatalak kaldım, kalçam kırıldığı için yürüyemiyordum.  Bu süreç zarfında İbrahim hoca benimle sürekli ilgileniyordu hastaneye geliyordu. Ben polise ifade verdikten sonra İbrahim Hoca beni hem sosyal medya hesaplarından hem de numaramı engelledi. Süreç böyle ilerledi. Ben İbrahim hocadan şikâyetçi olmadığım için şimdi resmi bir şekilde şikâyetçi olmuyormuşum.  Benim başımın yandığı gibi bir başkasının da başının yanmasını istemiyorum açıkçası. “

HOCANIN UÇUŞ YETKİSİ YOK
Dostumda görevli İbrahim Hoca’nın uçuş yetkisi olmadığını öne süren Akçay “Belediye başkan yardımcısı Rıdvan Bey ile görüşmeye gittim. Rıdvan Bey bizim lisanssız bir hoca ile çalışmamızın bir imkânı yok dedi. İbrahim hocanın orta seviyede bir pilotluk seviyesi var. T1 ya da T2’si yok. Ücreti geçtik hiç kimseyi uçuramaz.  Bu tarz bir yetkisi yok ne kadar iyi olsa bile. Türk Hava Kurumu’ndan bunun için ceza bile kesilmesi gerekebiliyor ama bunu bile Türk Hava Kurumu’na bildirmiyorlar.  Bunlar mahkeme evraklarında da geçiyor zaten.  İddiaları sürekli yalanlıyorlar Meryem’de Armağan’da bizden habersiz uçtu diye bizim haberimiz yoktu uçuşlarından diye ama hiçbir şekilde cevaplayamadıkları bir şey var biz onlardan habersiz uçtuysak belediyenin kanadını nasıl kullanabiliyoruz.  Kaza yaptıktan sonra belediye kazamı yaptınız bizim haberimiz yoktu diye konuyu kapatıyor. “

ANTRENÖRDEN İDDİALARA CEVAP
DOSTUM’da görevli antrenör İbrahim Dinçer ise Doğa Sporları ve Turizm Merkezi’nde görev alan tüm branş eğitmen ve antrenörlerimiz branşlarının bağlı olduğu Gençlik ve Spor Bakanlığı resmi federasyonlarının resmi belgeli antrenör ve eğitmenleridir.

2 NOLU MİLLİ SPORCU BELGESİNE SAHİP
İbrahim Dinçer; 33 yıllık sportif havacılık geçmişi olan Ülkemiz Hava sporlarında 2 nolu Milli sporcu belgesine sahip, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından verilmiş Antrenör belgesine sahip Ülkemizin ilk antrenör eğitmenlerindenim. 2017 yılında başladığımız çalışmalarımız neticesinde uçuş eğitimleri vererek yetiştirdiğim İnegöllü sporcularımızdan oluşturduğu İnegöl Belediyespor Dostum takımı ile 2017-2018-2019 yıllarında katılmış olduğu resmi müsabakalarda 3 kez üst üste şampiyonluk ile tamamladı. Ben ve bir sporcumuz daha, 4 kişiden oluşan Türk Milli takımında İlçemizi ve Ülkemizi yurt dışı Dünya Kupalarında temsil etmiş 2018 Dünya kupası Kazakistan etabını Dostum takım sporcumuz etap birincisi olarak tamamlamıştır.

YETKİ HOCALARA AİTTİR
Dostum Merkezimizde görev alan Antrenör hocalarımız genel olarak doğa sporları faaliyetleri olduğundan hava şartlarına bağlı olarak eğitim faaliyetlerine karar verirler ve tesis sorumlusu bilgisinde tesis araç ve gereçleri ile eğitim faaliyeti yürütürler. Eğitim faaliyetlerinin teknik tüm sorumluluğu nu!  Antrenör Hocalar alırlar ve karar yetkisi onlara aittir.

BELEDİYE AMBULANS TAHSİS ETTİ
Yaralanma ile sonuçlanan söz konusu üzücü kaza, Antrenörümüz nezaretinde uçuş eğitimleri devam eden kursiyerlerimizin planlanan eğitim uçuş faaliyetlerinden ayrı olarak çift kişilik tandem uçuşunda hava şartlarından kaynaklanan ağaca sert iniş sonucu gerçekleşmiştir. Kaza sonrası kazazede Ambulans ile Uludağ Üniversitesi Tıp fakültesine kaldırılmış ve hocamız nezaretinde Belediyemiz sürekli bilgilendirilmiştir. Başkanımız ve branş sorumlusu Başkan yardımcımız Dostum tesis sorumlumuz sürekli takipte kalmıştır. 2 gün kontrol altında tutulmuş 4. Gün Hastane uzman doktorlarının operasyona gerek görülmediği ve hayati tehlike olmadığı raporu verilmesine üzerine Belediyemiz tarafından tahsis edilen Ambulans ile İnegöl’e evine nakli sağlanmıştır. Sonraki tüm doktor ve hastane tektik ve kontrolü için yine Belediyemiz tahsisinde Hastane transferleri sağlanmıştır.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.