Yoğurt Ambalajlarında Değişiklik: 500 Gram Sınırı geldi!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yoğurt Ambalajlarında Değişiklik: 500 Gram Sınırı geldi!
#İnegöl | Haber Merkezi
10 Şub 2024 / Cmt 12:10
/ 3.881 Kez Okundu
| |

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni tebliğ ile fermente süt ürünleri, çeşnili/aromalı yoğurt ve süzme yoğurtlar için 500 gramlık ambalaj sınırı getirildi. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren tebliğ, taklit ve tağşişin önüne geçmeyi ve tüketiciyi korumayı amaçlıyor.

500 GRAM SINIRI NEDEN GETİRİLDİ
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 500 gramlık ambalaj sınırının gıda israfını önlemek ve tüketicilere daha uygun fiyatlı ürünler sunmak için getirildiği belirtildi. Büyük ambalajlarda satılan ürünlerin tüketilmeden bozulma riskinin daha yüksek olduğu ve bunun gıda israfına yol açtığı vurgulandı.

TEBLİĞİN DİĞER DÜZENLEMELERİ
Tebliğ ile fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünlerinde toplam spesifik mikroorganizma sayısının raf ömrü boyunca en fazla ne kadar olacağına ilişkin de düzenlemeye gidildi. Bu sayede ürünlerin raf ömrü boyunca güvenli ve sağlıklı kalması sağlanacak.

TAKLİT VE TAĞŞİŞLE MÜCADELE
Yapılan değişikliklerle taklit ve tağşiş ile tüketicilerin yanıltılmasının önüne geçilmesi de hedefleniyor. Tebliğe göre, ürünlerin etiketlerinde yer alan bilgiler daha açık ve net bir şekilde sunulacak.

TÜKETİCİLERE TAVSİYELER
Tüketicilerin, tebliğ ile getirilen yeni düzenlemelere dikkat etmesi ve ürün satın alırken etiketlerini dikkatlice okuması tavsiye edildi. Ayrıca, ürünlerin ambalajlarının sağlam ve hasarsız olması da kontrol edilmesi gerekiyor.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.