Yol açılmayınca çiftçi ürününü yola serdi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
03 Kas 2018 / Cmt 11:29
/ 8.446 Kez Okundu
| |

Yapımı yılan hikâyesine dönen İnegöl-Yenişehir karayolu bir türlü trafiğe açılamayınca, çiftçi yola ürününü serdi.

Yapımı yılan hikâyesine dönen ve Kurban Bayramı öncesi açılacağı ifade edilen İnegöl-Hamzabey yolu yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle yavaşladı.

Alanyurt ile Hamzabey arasındaki yapımı neredeyse tamamlanan karayolu bir türlü trafiğe açılamadı. Yolun trafiğe açılmadığını gören çiftçiler ise karayolu üzerinde ürünlerini kurutmaya başladı.
 
Geçtiğimiz yıl Ekim ayında 14. Karayolları  Bölge Müdürü ile bölgede incelemelerde bulunan AK Parti Eski Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin “İnegöl-Yenişehir arası yolda Alanyurt’ta kooperatiflerin bulunduğu alanla köyün eski yerleşim alanlarının bulunduğu yerde 12 metre genişliğinde, 5 metre yüksekliğinde, her türlü aracın rahatlıkla geçebileceği bir baks projeye kondu. Onu da inceledik. Otelin bulunduğu alandan OSB’ye kadar olan 3 bin 200 metrelik alan sene sonuna kadar duble olarak Hamzabey köprüsü ile birlikte bitirilecek ve hizmete alınacak. Bunlar yoğun çalışma gerektiriyor. Coğrafi şartlardan dolayı kazı yapıldıkça farklı şeyler zuhur edebiliyor. Burada hem bölge insanının taleplerini hem de bu bölgeyi çok iyi bildiğimiz için bizim ihtiyaçlarımıza binaen bir an önce çözüme kavuşması için ilgili makamlardan talepte bulunuyoruz. Bunların bir an önce çalışılıp kazandırılması gerekiyor. OSB kavşağına kadar İnegöl’den gelen 6 kilometrelik yol duble olacak ve sıcak asfaltla kaplanacak, ondan sonraki yol da kış mevsimi bittikten sonra Yenişehir’e kadar 12 metre genişliğinde konforlu bir yol haline gelecek. Bunları yapmamızdaki sebep, hızlı tren Yenişehir’den Ankara ve İstanbul istikametine bağlanacak. Havaalanından ulaşımın sağlanması için yolun konforunu da artırmamız gerekiyor.” İfadelerini kullanmıştı


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.