Yolsuzluk iddialarını yalanladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
16 Mar 2018 / Cum 12:01
/ 9.672 Kez Okundu
| |

İNULAŞ yönetim kurulu başkanı İbrahim Bayram dün yayınlanan bir köşe yazısını yalanlayarak iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

İNULAŞ’ın otobüsleri yenilemesinin ardından otobüslerin ihalesinde yolsuzluk olduğu iddiası İnegöl’de bulunan bir medya kuruluşu tarafından gündeme getirilmişti.

İnegöl Belediyesi’nden 750 TL 65 yaş üstü vatandaşlar için destek aldığını iddia edilen köşe yazısına bugün İNULAŞ yönetim kurulu başkanı İbrahim Bayram’dan cevap geldi.

İNULAŞ başkanı İbrahim Bayram yaptığı açıklamada 15 Mart 2018 tarihinde ilçemiz gazetecilerinden bir arkadaşımızın hem kendi sosyal medya hesabında hem de farklı bir internet platformunda paylaşmış olduğu köşe yazısına istinaden bizlere de cevap hakkı doğduğu ve konunun muhatapları olarak bilgimize ve bizlere danışılmadan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş Bey’in ve kurumumuzun zan altında bırakılması nedeniyle basın açıklaması yapma gereği duyduk.

OTOBÜSLER YENİLENDİ

“Hepimizin bildiği üzere İlçemizde 2017 yılı kasım ayının sonlarında yenilemiş olduğumuz 110 Adet Otakar Sultan Lf model alçak tabanlı yüksek tavanlı Euro 6 motorlu çevre dostu halk otobüslerimiz vatandaşlarımıza daha iyi ve kaliteli hizmet edebilmek adına yenilenmiştir.”

Otobüs markası belirlenmesinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın müdahil olmadığını ifade eden Bayram otobüslerin belirlenmesinde üyelerimiz kendileri karar vermiştir dedi.

ÜYELERİMİZ KENDİLERİ BELİRLEDİ

 Bayram; “ İNULAŞ AŞ otobüs değişikliğini şirket üyeleri ile yapılan toplantılar ve iki farklı otobüs markasının hacim,yakıt,sağlımlık,konfor düzeylerini test ederek denemiş ve yapılan bu değerlendirme neticesinde  üyelerimizin %85’lik kısmının OTAKAR sultan Lf model otobüste imzaları ile karar alınmasıyla otokar firmasıyla anlaşmaya varılmıştır.Şunu belirtmek isterim ki araç marka ve modelini belirlerken kesinlikle Şuanki Büyükşehir Belediye Başkanımız dönemin İnegöl Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş Bey’in konu hakkında bir tasarrufu olmamıştır “

ERTELEME TALEBİNİN MALİYETİ

Kendi üyelerinin erteleme talebi doğrultusunda 130 bin TL ek maliyet çıktığını vurgulayan Bayram “Toplu taşıma araçları yönetmeliğine göre Türkiye genelinde 8 ila 10 yaş arasında olan araçların değiştirilmesi zorunludur. Ayrıca 2015 yılında bakanlar kurulu kararıyla alçak taban engelli araç çalıştırılması zorunlu hale getirilmiştir 2016 yılında değişecek olan araçlarımızın Sayın Belediye başkanımıza esnafımızın yaşayabileceği sıkıntıları ve mağduriyeti dile getirerek 1 yıl daha ertelettiğimizi belirtmek isterim fakat 2016 yılında araçlarımızı değiştirmiş olsaydık alacak olduğumuz araç 207 bin TL takasa verilecek olan araçlar 65 bin TL olarak fiyat biçilmişti. Bizlerin talebi doğrultusunda ertelenen araç değişikliğimizde alınan aracın fiyatı 307 TL’ye çıkmış takasa verilen aracın değeri 35 bin TL’ye düşmüştür yaklaşık olarak esnafımıza sadece yapılan bu erteleme yüzünden araç başı 130 bin TL civarında fazladan maliyet farkı olmuştur.”

ABARTILMASI ABEST BİR DURUM OLDU

65 üstü yolcularının köşe yazısında abartılmasının abest olduğunu belirten Bayram”“İlçemizde yapılmış olan otobüs filosu değişikliğinde otobüs marka, modeli ve fiyatı şirketimiz yönetim kurulu ile birlikte esnafımızın inisiyatifleri doğrultusunda gerçekleşmiştir. Ayrıca bilirkişi olarak şirketimizin yönetim kuruluna yani bizlere danışmadan sanki bizlerin bu konuda bir mağduriyeti, şikâyeti varmışçasına taşınan ücretsiz yolcuların sayısının abartılması abes bir durum teşkil etmiştir. Yeterli olarak maddi destek alamıyor olsak ta bu belediye başkanımızın inisiyatifinde değildir. Bu kararın yani engelli ve 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarında ücretsiz seyahat edebilmeleri belediyelerin değil bakanlar kurulunun almış olduğu bir karardır bunu da hatırlatmakta fayda görüyorum. Hepimizin engelli adayı olduğumuz bu dünya da ve hepimizin anne babasını göz önüne alarak İNULAŞ olarak kesinlikle taşımış olduğumuz bu yolcularımızdan şikâyetçi değiliz hepsi bizim veli nimetimiz ve başlarımızın tacıdır.”

DAYATMA SÖZ KONUSU DEĞİL

Kendilerine bir dayatma olmadığını belirten Bayram ““Sözlerimizi bitirmeden önce tekrar dikkat çekmek istediğim hususu sizlerle paylaşmak istiyorum Sayın Alinur Aktaş Başkanımızın İnegöl’de ki araç değişikliği konusunda ne bir dayatması nede marka model hakkında kesinlikle tasarrufu ve esnaf arkadaşlarımızı zor durumda bırakıp sıkıntıya sokacak bir yaptırımı olmamıştır. Kamuoyunun bilgilerine arz ederim.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.