Yüzde 65’i az bulan özel okullar, acısını yemek parasından çıkartıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yüzde 65’i az bulan özel okullar, acısını yemek parasından çıkartıyor
#İnegöl | İHA
19 Oca 2023 / Per 11:19
/ 498 Kez Okundu
| |

Özel öğretim kurumlarının 2023 yılı zam oranları Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yüzde 65 olarak belirlenmesi karşı, eğitim kurumlarının yemek ve ulaşımda yüksek fiyat talebi velileri çileden çıkardı. Zammı az bulan kurumların yemek ve ulaşımla birlikte yaptıkları zam oranları yüzde 200’leri buldu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ocak ayının başında özel öğretim kurumları yöneticileriyle yaptığı toplantı sonrası 2023 fiyatlarına yapılacak zammın yüzde 65 olarak belirlendiğini açıkladı. Bu açıklamaya rağmen, özel okullar Milli Eğitim Bakanlığı tarifesini kale almaması dikkat çekti. Eğitime yapılan yüzde 65 zammı az bulan özel okullar; yemek, servis, kıyafet ve kitap fiyatlarıyla ücretlerini neredeyse 3’e katladı. Yapılan zamma karşı tepkili olan aileler, sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

İnegöl'de bazı özel okulların yaptığı bu fiyat artışlarına ise veliler  tepki gösterdi.

Sosyal medyada ve internetteki şikayet kanallarında buna benzer yüzlerce şikayetin olduğunu belirten Bursa Tüketiciler Derneği (BTD) Başkanı Sıtkı Yılmaz, son aylarda sıkça özel okulların velilerden ek ücret talebi konusunda şikayetler geldiğini belirterek, "Özel okullar eğitim-öğretim yılının 10 ay öncesinden kayıt açar. Öğrenci velileri de artan maliyetlerden etkilenmemek için indirimli fiyatlardan yararlanmak için çocuklarını özel okullara kaydeder. Ancak kayıttan 10 ay sonra peşin eğitim-öğretim ücretlerini ödemelerine rağmen okul yöneticileri gerek eğitim öğretim ücreti adı altında, okul kıyafetleri, servis ücretleri, yemek masrafları üzerinden ek ücret talep ediyor. Sözleşmeye aykırı yapılan bu taleplerin hukuka uygun olmadığını ve tüketicinin hakkının korunması hakkındaki kanunun 4’üncü maddesinin 2’nci fıkrasına da aykırı olduğunu bilhassa belirtmek istiyoruz. Taraflar sözleşmenin gerekliliğini yerine getirmek zorundadır” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.