Yüzlerce İnegöllü çalışıyordu! İşten çıkarma yapacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yüzlerce İnegöllü çalışıyordu! İşten çıkarma yapacak
#İnegöl | Haber Merkezi
26 Şub 2024 / Pzt 19:40
/ 16.836 Kez Okundu
| |

Bursa'da fabrikası bulunan Bosch, 2024 yılında 1000 olmak üzere 2027 yılının sonuna kadar 3500 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor.

Şirketin açıklamasında, "BSH, mevcut iş hacimlerine dayanarak, bu yıl 1.000 olmak üzere 2027 sonuna kadar yaklaşık 3 bin 500 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor" dendi.

Bosch, daha önce de, Elektrikli El Aletleri ve elektrikli aletler sektöründe 3 bin 760 kişiyi işten çıkaracağını duyurmuştu. Toplamda, grubun dünya çapındaki 427 bin 600 çalışanında 7 binen fazlası risk altında bulunuyor. 

Enflasyon ve Alman inşaat sektörünün çöküşü arasında çamaşır makinesi ve buzdolabı talebi de önemli ölçüde yavaşladı. Hane halkı ayrıca, pandemi sırasında ufak tefek alet edevat ve bahçe aletleri stokladı.

BSH satışlarının yüzde 12 oranında arttığı Covid-19 yıllarındaki -patlaması sona erdi. 2023 yılında "tüketim malları" satışları yüzde 7 oranında düşerek 19,9 milyar avroya geriledi. Bu eğilim, 2023 yılında büyük ev aletleri satışlarının yüzde 10 düştüğü Almanya genelinde de teyit edildi.

Ancak, Bosch'un daha önce Siemens ile ortak olan iştirakinin dizginlerini 2015 yılında tek başına devralmasından bu yana BSH'nin başında yaşanan pek çok değişiklikten de anlaşılacağı üzere, kötülük daha uzaklardan gelmiş gibi görünüyor. 

Hâlihazırda Grubun Başkanı Matthias Metz, grubun dört yıl içindeki beşinci Başkanı oldu. 

"Manager Magazin"in haberine göre, son dönemde birçok bölge müdürü işten ayrıldı. Şirket şimdi "karmaşıklığını azaltmayı" taahhüt ediyor. İşten çıkarmaların üretimi etkilemesi beklenmiyor, ancak esas olarak idarî personeli etkileyecek.

BURSA'DA DA FABRİKASI BULUNUYOR

Türkiye’de ilk kez 1910 yılında İstanbul Sirkeci’de kurulan bir temsilcilikle faaliyetlerine başlayan Bosch Grubu, ilk fabrikasını 1972 yılında Bursa’da kurdu.

2023 yılı ön kapanış rakamlarına göre yaklaşık 19.800 çalışanla 145 milyar TL toplam satış geliri elde eden Bosch Türkiye; Bursa, Manisa ve Tekirdağ’daki dört Ar-Ge Merkezi ve İstanbul ve Bursa'daki 2 Tasarım Merkezi bulunuyor.

Türkiye’nin önde gelen teknoloji ve hizmet tedarikçilerinden biri olan Bosch Türkiye bünyesinde Mobilite, Sanayi Teknolojileri, Dayanıklı Tüketim Malları, Enerji ve Bina Teknolojileri sektörlerinde faaliyet gösteren 5 ayrı şirket bulunuyor;

Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Bosch Fren Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Bosch Rexroth Otomasyon Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Bosch Termoteknik Isıtma ve Klima Sanayi Ticaret A.Ş.
BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Kaynak: Bursa Hakimiyet


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.