Yüzünün Polonyalı Turistin Olduğunu Bilmiyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yüzünün Polonyalı Turistin Olduğunu Bilmiyor
 :
/ 3.399 Kez Okundu
| |

Türkiyenin beşinci yüz nakli yapılan İnegöllü genç Recep Sert, iki hafta içerisinde yüzünü aynada görebilecek. Sertin şuan için tamamen makinelerden çıkarıldığı, Pazartesi (Bu gün) itibariyle de yoğun bakımdan çıkacağı açıklandı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde beşinci yüz nakli yapılan 27 yaşındaki Recep Sertin yoğun bakımdaki tedavisi devam ediyor. Naklin yapıldığı 18 Temmuz 2013 tarihinden bu yana makinelere bağlı olarak destek verilen Sertin, artık kendi kendine nefes alabildiği, makinelerden çıkarıldığı açıklandı.
Konuyla ilgili Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Öğretim Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Melike Cengiz, Akdeniz Üniversitesinde basın toplantısı düzenledi.
Doç. Dr. Özkan, ameliyatın ardından 10 günlük sürecin riskli olduğunu, bu sürenin bitmesi 2 gün kaldığını ifade etti. Pazartesi (bugün) itibariyle bir sorun olmadığı sürece yoğun bakımdan çıkarılacağını belirten Özkan, bundan sonra biraz daha rahatlayacaklarını kaydetti. Her şeyin kendilerinin istediği gibi gittiğine değinen Özkan, "Her geçen gün bizim istediğimiz gibi ilerliyor. Ödemleri bir hayli geriledi. Makine bağımlı değil, kendi kendine nefes alabiliyor" dedi. Recep Sertin 10-15 gün içerisinde yeni yüzünü görebileceğini belirten Özkan, artık su içmek ve kalkıp oturmak istediğini söyledi.
Bir basın mensubunun ‘yüzü alınan Polonyalı turist Andrzej Kuczanın sarışın tenli olmasından dolayı ton farkı olup olmayacağı’ sorusuna Özkan, "Yüzün tamamını almamız renk açısından avantaj sağladı. Ton farkları olmakla beraber ciddi bir ton fakrı yok. Adapte olacaktır. Güzel bir yüzü oldu. Şimdi daha farklı, çok güzel bir yüzü var" dedi.
Doç. Dr. Melike Cengiz de, Recep Sertin genel durumun oldukça iyi olduğunu, yoğun bakımdan çıkabilecek duruma geldiğini kaydetti. Bilincinin açık, hiç bir ciddi organ sorunu olmadığını belirten Özkan, "Yoğun bakımda kalışının amacı, artık tedavisinin yoğun bakım gerektirmesi değil. Sadece hasta destekleyici tedavilerin çok daha konforlu bir şekilde yapılıyor olması. Cerrahi olarak son 2 günü de yoğun bakımda geçirecek. Beslenmesi, ilaçlanması, temizlenmesi ve fizik tedavisi daha uygun yapılabilmesi amacıyla yoğun bakımda kalıyor. Pazartesi günü olumsuz bir gelişmemesi olmasa servise çıkacak" şeklinde konuştu.
Başhekim Prof. Dr. Ünal, basın mensuplarına, "Arkadaşlar çok şaşıracaklar. Güzel bir yüzü var" diye Recep Sertin son durumu hakkında bilgi verdi. Bu yüz naklinin diğerlerinden farklı olduğunu belirten Özkan, çok iyi ve harika bir ameliyat olduğunu kaydetti.
Muğlanın Ula ilçesi Akyaka beldesinde, denizde fenalaştıktan sonra kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Polonyalı turist Andrzej Kuczanın, bağışlanan yüzü geçtiğimiz 18 Temmuzda İnegöllü genç Recep Serte nakledilmişti.
Yoğun Bakımda kardeşini ziyaret ettikten sonra açıklamalarda bulunan ağabey Güven Sert, Recepe Polonyalı bir turistin yüzünün nakil edildiğinin söylenip söylenmediğini bilmiyorum. Bizim için önemli olan bu operasyonun başarıyla geçmesi" dedi.
Güven Sert, kardeşinin yeni yüzünü çok beğendiğini bundan sonra ona artık Turist Recep diyeceklerini açıkladı. Güven Sert, Türkiyenin ilk yüz nakli yapılan hastası Uğur Acar’da kendisine yüz nakli yapıldıktan sonra, yüzünün kimden nakil edildiğini öğrendiğini açıkladı. Acar, "Beni nakil için çağırdılar. Kimin yüzünün nakil edileceğini bilmiyordum. Nakil olup yoğun bakımdan çıktıktan sonra bana Ahmet Kayanın yüzünün nakil edildiği söylendi. Kardeşim Recep Sert, nakil olmadan önce yanındaydım. Kendi isteğiyle nakil olduğuna ilişkin form imzalarken şahitliğini yaptım. Recepe ben yanındayken kimden yüz nakli yapılacağı söylenmedi. Bana da söylenmemişti" ifadelerini kullandı.













 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.