Zabıta ekipleri denetimde
15 Nis 2019 / Pzt 17:02
/ 1.454 Kez Okundu
| |

İnegöl’deki çeşitli meslek gruplarını denetimden geçiren İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, son olarak ilçemizde bulunan kahvehane, çay ocağı ve çay bahçelerini denetimden geçirdi.

İŞ YERLERİ MERCEK ALTINA ALINDI
Zabıta personeli denetim çalışmaları kapsamında 08 -12 Nisan tarihleri arasında ilçede bulunan 224 kahvehane, çay ocağı ve çay bahçelerini mercek altına aldı. Yapılan denetimlerde kurallara uymadığı, eksiklikleri tespit edilen işyeri sahiplerine ve sorumlularına gerekli uyarı ve ikazlar yapılarak, eksikliklerini gidermeleri için süre verildi. Özellikle kırsal mahallelerde iş yeri açma ve çalışma belgesi olmadan faaliyet gösteren işletmelerin bu eksikliklerini gidermeleri için gerekli uyarı ve ikazlar yapıldı.

224 İŞYERİ DENETİMDEN GEÇTİ
İnegöl Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe halkına daha kaliteli hizmet sunulması adına belli dönemlerde, farklı meslek gruplarında faaliyet gösteren işletmeleri denetimden geçiriyor. Bu kapsamda son olarak 
şehrin muhtelif yerlerinde faaliyet gösteren kahvehane, çay ocağı ve çay bahçeleri denetimden geçti. Denetim için sahaya inen Zabıta Müdürlüğü ekipleri uyulması gereken kurallar başta olmak üzere görülen diğer aksaklıkların giderilmesi için 224 işyerini denetimden geçirdi.

DENETİMLERDE DİKKAT EDİLEN HUSUSLAR
Denetimler kapsamında öncelikle iş yeri açma ve çalışma belgesi olmak üzere iş yerinin genel temizliği, iş yerinin hijyenik olup olmadığı, fiyat tarifesi ve ruhsata aykırı faaliyette bulunup bulunulmadığı ile ilgili hususlarına bakıldı. Yapılan denetimlerde mevzuat hükümlerine aykırı hareket eden işyerlerine yasal işlem yapıldı. Ayrıca yapılan tüm uyarılara rağmen yönetmeliğe uymayan iş yeri sahiplerine ceza-i müeyyide ile karşılaşacakları kendilerine bizatihi ekipler tarafından da iletildi.

KALDIRIM İŞGALİNE DİKKAT ÇEKİLDİ
Ayrıca denetimlerde bu alanda faaliyet gösteren tüm işletmelere belediye meclisinin kaldırım yasağı ile ilgili kararı hatırlatılarak, yaya yollarına masa ve sandalye koymak suretiyle yapılabilecek ihlallere meydan vermemeleri ve kaldırım işgalleri konusundaki yasaklara hassasiyet göstermeleri noktasında gerekli uyarı ve ikazlarda da bulunuldu. İnegöl’ün yaşanabilir bir kent olma yolunda atılan adımlara destek olma adına bu alanda faaliyet gösteren işletmeler kaldırım işgali konusunda gerekli hassasiyetleri göstereceklerini belirttiler.

“DENETİMLER KARARLILIKLA DEVAM EDECEK”
Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen denetimler hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “İnegöl Belediyesi olarak halkımızın günlük yaşamını rahat ve güzel bir şekilde devam etmesi için uğraş veriyoruz. Bu kapsamda çeşitli sektörlere yönelik denetimlerimize aralıksız devam ediyoruz. Bu denetlemelerdeki amacımız; vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak. Şunu da belirtmek isterim ki Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimler aniden ve zamansız yapılıyor. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın bu şehirde yaşamaktan mutluluk duymaları ve halkımızın gönül rahatlığı ile yaşamlarını sürdürmeleri noktasında bu tür denetimlerin sürekli yapıldığını ve bundan sonra da aynı kararlılıkla bu denetimlerin devam edeceğini buradan özellikle belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.