Zabıta ve polisten at arabalarına şok!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Zabıta ve polisten at arabalarına şok!
04 May 2018 / Cum 19:50
/ 2.547 Kez Okundu
| |

Şehir içerisinde at arabalarının taşıma ve seyahat amaçlı kullanımının Belediye Meclisi kararıyla yasak olduğu İnegöl’de, İnegöl Belediyesine bağlı ekipler şehir merkezinde at arabası kullanan kişilere yönelik denetim gerçekleştirdi.

07.11.2007 tarih ve 166 sayılı İnegöl Belediyesi Meclis kararınca at arabasını kullanma yasağının denetimi amacıyla gerçekleştirilen uygulamada İnegöl belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplere, Fen işleri Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de eşlik etti. İnegöl ilçe Emniyet Müdürlüğünce ortaklaşa ve planlı olarak yapılan denetimde Belediye Meclis kararına aykırı hareket eden iki kişiye ait 2 at ve arabalarına ekiplerce yasal işlem yapıldı.

AT VE AT ARABALARINA EL KONULDU
İnegöl Belediyesine bağlı ekipler, şehir merkezinde halk sağlığını tehlikeye düşürecek ve şehrin genel yapısında çirkin bir görüntü oluşturacak at arabalarının kullanımına ilişkin yapılan denetimlerde el konulan atlar Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezine, at arabaları ise Fen işleri Müdürlüğü Şantiyesine götürüldü.

“ÇEVRESİYLE ÖRNEK BİR ŞEHİR İNEGÖL”
At arabalarına yönelik gerçekleştirilen denetimler hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “İnegöl’ümüzün yakışır bir şehir görünümüne kavuşulması noktasında elimizden geldiğince gerekli gördüğümüz alanlarda yerinde tespitler yaparak tüm dinamiklerimizle hizmetlerimizi şehrimizin dört bir tarafına yaymanın telaşı içerisindeyiz. Bu noktada halkımızın öncelikleri bizim önceliğimiz parolasıyla insan odaklı çalışma prensibiyle örnek bir şehir olgusunu yerleştirmek için gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Halk sağlığını tehlikeye düşürecek ve çevremizde çirkin bir görüntü oluşturacak davranışlardan kaçınmalıyız diyen Taban, “Özellikle bu noktada her geçen gün gelişen, değişen ve dönüşen, bünyesinde barındırdığı markalarıyla bir dünya şehri olma yolunda hızla ilerleyen İnegöl’ümüze yakışmayan insan ve çevre sağlığını tehdit eden hareketlerden kaçınmamız gerektiğini unutmayalım. İnegöl’ümüzün yaşamaktan mutluluk duyulan bir şehir görünümüne kavuşması noktasında tüm ilçe halkımızın desteğini beklediğimizi belirtir, sevgi ve saygılarımı sunarım” şeklinde konuştu.

DENETİMLERE DEVAM EDİLECEK
İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, bundan sonra ilçede yaşayan vatandaşların bu şehirde yaşamaktan mutluluk duymaları ve halkın gönül rahatlığı ile yaşamlarını sürdürmeleri noktasında bu tür denetimlere aralıksız devam edeceği belirtildi. Özellikle at arabası kullanıcılarının bu hususta mağdur olmamaları için ilgili Belediye Meclis kararına riayet etmeleri ve şehir merkezinde at arabası kullanmama hususlarına dikkat etmeleri de istenildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.