Zabıtalardan Tatlı Denetim

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Zabıtalardan Tatlı Denetim
 :
/ 1.301 Kez Okundu
| |

Ramazan ayı öncesi İnegöl’deki simitçi, fırın ve pide salonlarında da denetimler gerçekleştiren İnegöl Belediyesi, Ramazan ayında da İnegöl’ün muhtelif yerlerinde tatlı ve helva satışı yapanlara yönelik denetimler gerçekleştirdi.

Ramazan ayının vazgeçilmezi haline gelen helva ve süt helvası gibi tatlıların satışını yapanlara yönelik denetimlerin ramazan ayı boyunca devam edeceği bildirildi.

Yapılan denetimlerde tatlıcıların yaya kaldırım işgalleri ve tatlıların açıkta satılıp satılmaması konuları dikkate alındı. Son 1 hafta içerisinde 34 imalathane denetlenirken, ilçe genelinde denetlemelerin devam edeceği bildirildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Yardımcısı Yusuf Şen; denetimlerin amacının işyerlerini cezalandırmak değil, onları eğitmek ve eksiklerinin giderilmesine yardımcı olmak olduğunu açıkladı. Şen; “Uygulama ilçe halkının sağlığını tehlikeye sokmamak ve vatandaşların huzurunu sağlamak adına gerçekleştirilen bir uygulamadır. Vatandaşlarımız, Ramazanda tatlılara büyük ilgi gösteriyor. Bu yüzden herhangi bir sıkıntı yaşanmaması, halkımızın mağdur olmaması için, biz de gereken önlemlerimizi aldık. Çeşitli aralıklarla yapılan kontrollerde, esnafımız bilgilendiriliyor ve uyarılar yapılıyor. Konuyla ilgili duyarlılık gösteren esnafımıza bu açıdan teşekkür ediyorum. Vatandaşımızın huzur içinde bir ramazan geçirmelerini diliyorum” dedi

İnegöl Belediyesi zabıta ekipleri ramazan ayının vazgeçilmezi haline gelen helva ve süt helvası gibi Ramazan ayıyla özdeşleşmiş tatlıların satışını yapanlara yönelik denetimlerini ramazan ayı boyunca devam ettirecek.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.