Zam hesapları tamamen değişti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Zam hesapları tamamen değişti
#İnegöl | Haber Merkezi
14 Oca 2024 / Paz 11:59
/ 1.035 Kez Okundu
| |

TÜİK'in milyonlarca memur ve emeklinin beklediği aralık ayı enflasyon verilerini açıkladı. Verilerin açıklanmasının ardından memur ve emeklilerin de zam oranı belli oldu.

TÜİK'in aralık ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından memur ve emeklilerin zam oranı da belli oldu. Memur ve işçi emeklisinin zam oranındaki farkın açık olması ek zam talebini gündeme getirdi. Gözler bu hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak Kabine Toplantısı'na çevrilmişken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıklaması sonrası emeklinin ek zam hesabı değişti. 

Emeklinin zam hesabı değişti

SSK ve Bağkur emekli ek zamma kavuşmak için günleri sayarken gözlere yeni haftada Beştepe'de Kabine toplantısında olacak.

Mynet'in haberine göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan gelen maaşlarda denge açıklaması iki olası formülü gündeme getirdi. Yılmaz kademeli emeklilik mesajı da verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Emekli aylıklarını dengeye taşıyacağız" demişti. Cevdet Yılmaz'dan gelen ek zam açıklaması milyonların hesabını bir kez daha değiştirdi.

Memurlar yüzde 49,25; SSK ve Bağkur emeklisi yüzde 37,57 oranında zam aldı. Emekliye ek zamla aradaki farkın kapanmasını beklerken Yılmaz'dan gelen denge açıklaması sonra şimdi olası iki zam formülü masada.

Memur ve emekli zammı arasında yaklaşık yüzde 12'lik fark var. Maaş zammı ocak ayında da eşitlenebilir, 6 ay sonraya da bırakılabilir.

Enflasyon tahminlerine göre temmuz ayında dengenin sağlanması daha olası.

Tahminlere göre 2024'ün ilk 6 aylık enflasyonu yüzde 24'e düşecek ve bu oran SSK, Bağkur emeklisinin maaş zammına doğrudan yansıyacak. Memurlar ise aynı dönemde yüzde 18 seviyesinde bir zam alacak.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.