Ziraat Odası’ndan çiftçilere uyarı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ziraat Odası’ndan çiftçilere uyarı
22 Eyl 2016 / Per 16:49
/ 498 Kez Okundu
| |

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik yeni yıl için Çiftçi Kayıt Sistami’ne kayıtların başladığını söyleyerek çiftçileri uyardı.

Çiftçilerin ÇKS’ye kayıt olmalarının önemini anlatan Çelik, “2017 ÇKS Kayıtları başlamıştır. Bu hafta başladı. Bugün'den itibaren 30 Hazirana kadar devam edecek. bildiğiniz gibi geçen sene 2016 yılında da aynı şekilde bu tarihlerde başlayıp 30 Haziran'a kadar devam etti.. O süreç içerisinde özellikle bu sürenin sonu gelirken son bir ayda Odamızın sitesinde yayınladık, basın açıklamaları yaptık. Ona rağmen yine 2016 ÇKS kaydı olmayan çiftçilerimizin olduğunu daha sonra gördük. Bildiğiniz gibi bizlerin talebi doğrultusunda, Türkiye Ziraat Odaları'nın isteği doğrultusunda, çiftçilerimizin Ziraat Bankası'na olan borçları bir yıl süreyle ertelendi. “

“Aynı zamanda Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarda, 5 yıla yaymak suretiyle ertelendi. Şimdi bazı arkadaşlarımız 2016 Yılı ÇKS kaydı yaptırmadıkları için mağdur olmuş oldular. Onun için buradan bir kez daha tekrarlıyorum, bu süreç içinde çiftçilerimiz ÇKS kayıtlarını yaptırsınlar. ÇKS'sini yaptırmayan çiftçi, günümüz şartlarında çiftçi sayılmıyor. Ne bir destekleme alabilir, ne hibe alabilir, ne bir bankadan kredi alabilir, ne de başka bir şeyden yararlanabilir, hiçbir şeyden yararlanamaz. Tarsim sigorta sigortasında yaptıramaz ürünlerini. Yani arkadaşlarımızın bu süreci değerlendirmelerini bekliyoruz.”

“Biliyorsunuz Belediye Başkanımıza ve İnegöl'ün bütün tarım sivil toplum örgütleri ile birlikte, tarım fuarı ile ilgili bir açıklamamız olmuştu. Cumartesi günü saat 14.00'da açılışınız var. Çiftçilerimizi özellikle İnegöl'deki çiftçilerimizi fuarımız davet ediyoruz. Çünkü geçen seneki fuarda gördük ki Ziraat Odalarının bizlere verdiği katkılarla dışarıdan 5000 kişi geldi ama o sayıyı İnegöl'de bulamadık. Onun için hem teknolojinin yeniliklerinden, her türlü makineleşmeyi görmeleri açısından çiftçilerimizi fuara bekliyoruz.” Dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.