Aşırı Yemek Yeme İsteğini Önlemenin 6 Yolu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Aşırı Yemek Yeme İsteğini Önlemenin 6 Yolu
30 Eki 2021 / Cmt 19:42
/ 3.069 Kez Okundu
| |

Sürekli diyet yapan bireylerin sıkça karşılaştığı sorunların başında sürekli yemek yeme isteği gelmektedir. Aşırı yeme sorunları ve kilo problemleriyle baş etmek için ise günlük alınan kalori miktarının azaltılması gerekmektedir. Özellikle kalorisi çok düşük diyetlerin kullanımı, iştahın artışı ve şiddetli açlığa yol açmaktadır. Peki aşırı iştahın önüne nasıl geçilebilir? Bu sorunun cevabını bilimsel olarak 6 farklı yolla açıklamak mümkündür:
1. Yeterli miktarda protein tüketin: Diyetinize ekleyeceğiniz daha fazla miktarlardaki protein doygunluk hissinizi artıracaktır. Böylelikle bir sonraki öğünde daha tok hissedecek daha az yiyecek ve aşırı kalori alımının önüne geçmiş olacaksınız.
2. Bol miktarda lifli besinler tüketin: Yüksek miktarda lifli gıda alımı midenizi rahatlatıp, tokluk hormonları salınımını etkilemektedir. Ayrıca lif açısından zengin gıdalar genellikle vitamin, mineral, antioksidanlar ve yardımcı bitki bileşenleri içerdiği için sürekli tüketimi sağlığınız açısından da oldukça fayda sağlayacaktır.
3. Ara öğünlerinizi atlamayın: Sağlıklı bir şekilde zayıflamanın ve iştah kontrolünün bir diğer önemli adımı ise ara öğün alışkanlığıdır. Ara öğünlerin yapılması hem kan şekerinizi dengede tutacak hem de ani şeker düşmesi sebebiyle oluşabilecek aşırı yeme isteğinizi ortadan kaldıracaktır.
4. Yeteri kadar su tüketin: Yemeklerden önce tüketilecek olan su açlığınızın azalmasına yol açabilmektedir. Ayrıca öğünlerden sonra tüketeceğiniz su tokluk hissinizi artırarak kilo kontrolü sağlamanıza yardımcı olacaktır. Ek olarak yeterli miktarda su tüketimi metabolizmanızın daha iyi çalışmasına yardımcı olur.
5. Porsiyonlarınızı küçültün: Yemek takımlarınızın boyutunu küçültmek, daha az yemek yemenizi sağlayacaktır. Tabağınız ne kadar büyük olursa, içini doldurmak için de o kadar çok yemek koymanız gerekecektir. Bu minik hileyle beyninizi kolayca kandırabileceksiniz.
6. Yeterince uyuyun: Yeterince uyku açlığın azaltılmasına ve kilonun korunmasına yardımcı olabilmektedir. Yapılan bazı çalışmalar çok az uykunun açlık ve iştahı artırabildiği ve bazı tokluk hormonları seviyelerini ise düşürebildiğini göstermektedir.
Dyt. Gülşen EROĞLU





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.