Bu kez israf sofraları kurmayalım

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
19 Nis 2019 / Cum 12:01
/ 1.989 Kez Okundu
| |

Aslında uzunca süren aradan sonra seçim sonuçlarını yazarak yazılarıma başlama düşüncesindeydim. Dün MÜSİAD’ın aldığı israf sofraları manifesto kararından sonra düşüncem değişti.

Önümüzde ramazan ayı var. Cömertlik, ikram ve paylaşma duygularının zirveye çıktığı 11 ayın sultanı ramazan ayında, birbirinden güzel yiyecek ve içeceklerle donatılan iftar sofralarında, ölçü kaçırılarak "israf" sofrasına dönüşüyor.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi İnegöl’de bu israf sofraları ne yazık ki dernek ve STK’lar aracılığı ile gerçekleşmekte. Birbirinden zengin işadamlarının şaşalı iftar sofralarında bir araya gelerek oruçlarını açtığı ve sadece karınlarını doyurma eylemini bitirdikten sonra sona erdirilen faaliyetin adı iftar sofrası olamaz, bu olsa olsa bir etkinlik olur ama bu etkinlik ramazanın ruhuna uyan bir etkinlik değil ne yazık ki.

Şimdi buradan iftar programı gerçekleştirecek derneklerden bir ricam olacak. İftar programı faaliyetinde bulunacaksanız, lütfen israftan kaçının ama en önemlisi İnegöl Belediyesi Umuteli Derneği, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Derneği, İHH İnsani Yardım Derneği ve Üniversite ile bir araya gelerek ihtiyaç sahiplerini sofralarınıza davet ediniz. Davet ediniz ki sofralarımız şeref bulsun, bu sofraların asıl sahipleri sofralarımızda yer bulsun. Yaptığımız iftar faaliyeti, iftar sofralarına dönüşsün. Komşusu açken tok yatan bizden değildir diyen bir peygamberin ümmeti olarak, o sofralarda o sofraların asıl sahiplerine yer vermek boynumuzun borcudur.

Sadece şu dipnotu paylaşmam bile yeterli diye düşünüyorum; Ramazan ayında ekmek israfı 2 kat artıyor. Varın gerisini siz düşünün. İftar sofralarımızı israf sofralarına çevirerek ramazanın bereketini kaçırmayalım.

---------------------***--------------------------

31 Mart yerel seçimlerinde başkanlık görevine seçilen Alper Taban’a ve yeni müdürlerine başarılar dilerim. Müdürlükler ile alakalı herkes bir şeyler söylemekte ama ne olursa olsun herkes kendi ekibi ile çalışmak ister, önemli olan burada liyakat. Bu konuda Alper Taban’ın kendi ekibi ile çalışması kadar doğal bir şey yok.

Benim sadece Alper Taban’dan isteyeceğim, kendisi hiçbir ücret talep etmeyecek ve bu işi Allah rızası için yapacak ve hatalarını çekinmeden yüzüne söyleyecek bir kardeş bulması lazım kendine. Eğer bu kardeşi bulamazsa işinin zor olacağını düşünüyorum


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.