Bütün suç iktidar da mı? Ya muhalefet

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bütün suç iktidar da mı? Ya muhalefet
10 Haz 2022 / Cum 17:25
/ 1.463 Kez Okundu
| |

Şöyle afili cümleler kurarak aristokrat cümleler kullanarak yazı yazmak istemişimdir ve her seferinde bunu becerememişimdir. Bu yüzden başımın hep derde girmesine neden kitabın ortasından konuşmayı tercih ederim.

Muhalefet hep basından mensuplarından iktidarı eleştirmemizi ister. Zaten icra makamı olduğu için iktidarın eleştirilmesini ve iktidarın bu eleştirileri kabul edip daha doğrusunu bulması için doğru adım atması gerekir.

Son bir aydır İnegöl’de satış konusu aldı başını gidiyor. Ben belediyelerin mal mülkleri ellerinde tutmasından ziyade ederini bulduğunda satılıp vatandaşa hizmet olarak döndürülmesinden yanayım. Burada ama diyerek ÖZEL HALK EKMEK FIRININ SATILMASINADA KARŞIYIM. Kamu ya da diğer adıyla devlet ya da her ne derseniz deyin,  ekmek gibi toplumun en temel ihtiyacı olan bir şeyi özel sektörün insafsızlığına bırakılamaz. Yeri geldiğinde kamu ekmekten zarar edecek ama piyasada ekmeğin fiyatını dengeleyecek.

Burada ekmek fabrikasının satışı ile alakalı fikrimi de arada çıkarmış olayım. Gelelim asıl konumuza 1 aydır bu satışlar gündemde iken gür bir şekilde sesi çıkmayan muhalefet satışların tamamlanmasının ardından açıklama üzerine açıklama yapıyor.

Ya ihale bitmiş satılan satılmış devirler olacak açıklama yapıyorsunuz. Demezler mi adama 1 aydır neredeydiniz?

Dostlar bizi alışverişte görsün anlayışına vatandaş kanmıyor. Kaç siyasi parti gidip ekmek fabrikası önünde basın açıklama yapma gereği duydu. Ya da şöyle diyeyim gerçekleşen ihaleleri muhalefetten kaç kişi takip etme gereği duydu.

Açıkça söyleyeyim ihale rakamlarını yazmasaydık muhalefet partilerinin haberi bile olmayacaktı. Sorunu sadece iktidar partisinde görmemek gerek, aynaya bakıp bizde hata yapıyor muyuz diye arada özeleştiri yapmak gerekiyor.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.