Evlilikte Bedel Ödetme
13 Eki 2023 / Cum 15:28
/ 778 Kez Okundu
| |

Bir evlilikte uzun süre yolunda gitmeyen durumlar varsa ve bu yolunda gitmeyen durumlar bir tarafın daha fazla hata yapması, daha fazla özensiz olması ile oluşuyorsa o evlilikte 'BEDEL ÖDETME' zamanı gelmiş demektir.
 
İnsan sahip olduğu her şey için bir bedel öder. Satın alınan bir eşya, istene bir ev, yıllarca süren tahsil hayatınız sizden zamanınızı alır. İlişkinin devam edebilmesi içinde ödenmesi gereken bedeller vardır. Özen, ilgi, bakım verme, sevme, yardım etme vb. Eğer tüm bu duygulardan çoğunu evlilikte yalnız başına yapıyorsanız eşinize bedel ödetmeniz gerekir.
 
Bedel ödetmeyi çoğu birey yanlış anlar. Oysa bedel ödetme ödediklerinize karşı daha hassas ve vazgeçilmez olursunuz. Her gün eşinizle konuşarak eşinizden ihtiyacınız olan şeyi alamazsınız, bunun bir değeri olmaz.  Çünkü insan, bir şeyi çok duyduğunda içindeki duygular bir süre sonra bu duruma nasırlaşır, tepkisiz hale gelir.
 
Size ısrarla istediğinizi vermeyen eşinizden bir adım geriye doğru çekilin. Kavga ederek, kötü söz söyleyerek değil bunu nazik bir şekilde yapın, gereksiz sözlü polemiklere girmeyin. Size aranızdaki soğukluğu sorduğunda yapmadığı şeyler yüzünden bu duruma geldiğinizi bu şekilde devam edemeyeceğinizi emin bir duruşla ona ifade edin. Bu duruş kararlı bir duruş olmalıdır, bu husus önemli! Geri adım atmayın! Buradaki duruşunuzu ve disiplinizi sağlayamazsanız eşiniz hatasını anlayamaz ve aynı davranışlar tekrar tekrar devam eder.
 
????     ????       UZMAN AİLE DANIŞMANI
???? ????       RUKİYE OKUŞ DOĞAN
????????  RD AİLE DANIŞMANLIK MERKEZİ


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.