Gittim gördüm UTANDIM
13 May 2019 / Pzt 16:03
/ 7.037 Kez Okundu
| |

MÜSİAD İnegöl Şubesi’nin organize ettiği, İHH’nın aracılık ettiği bir organizasyonla Suriye’ye bir gezi düzenlendi.
27 kişilik bir heyetle gittik Hatay’a. MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Mehmet Döngel, İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, İTSO Meclis Başkanı Mahmut Demirtaş, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, Kadın Kolları Başkanı Esra Leblebici, MÜSİAD ve Genç MÜSİAD yöneticileri, üyeleri ve gazeteci arkadaşım Genç Gazete’den Cem Taşkıner.

Gidene kadar kafamda hep soru işareti vardı, kafamdaki Suriyeli algısı değişecek mi diye? Evet kafamdaki algı değişti değişmekle kalmadı kendimden utandım. Ben arabamı değiştirmeyi düşünürken oradaki anneler çocuklarına iftarda ne yedireceğim düşüncesi vardı. Biz burada milyarlık oyun konsollarında savaş oyunu oynarken, orada çocuklar savaşın gerçeğini yaşıyordu.

Ben orada ilk defa oyuncak sahibi olan çocuğun mutluluğunu gördüm, 2 dilim ekmek bulduğu için sevinçten havalara uçan anne gördüm. Gözlerini ayağını kaybetmiş ama Allah’a şükrü kat ve kat artmış insanlar gördüm. Bunları gördükçe kendimden utandım, şükürsüzlüğümden utandım ve en kötüsü Müslümanlığımdan utandım.

Organ mafyalarının cirit attığı, fuhuş mafyalarının cirit attığı, güvenliğin olmadığı bir yerde hayat düşünün isyan edersiniz dimi? Orada yaşayanlar bugünde karınları doyduğu için, bugünde kafalarına bomba düşmediği için Allah’a şükrediyorlar.
Afrin bölgesinde polislerimiz ve askerlerimiz ile bir araya geldik. Orada Türkiye Cumhuriyeti’ni gördüm, Türk’ün şefkatini gördüm, Türk’ün güvenini gördüm. En kötü devletin devletsizlikten iyi olduğunu gördüm. Orada Rusya’nın ABD’den, ABD’nin İsrail’den farkının olmadığını gördüm. Esad’ın zalim bir lider olduğunu gördüm, bu organizasyona aracılık eden İHH’nın çok büyük bir kurum olduğunu gördüm.

Kuru bir yardım kuruluşu değil İHH. Maddi manevi olarak tüm yardımları orada gerçekleştiriyorlar.  Al bu yardımı bak başının çaresine demiyorlar. Eğitimden sağlığına bir şehri bir ülkeyi inşa ediyorlar ve bu yetişen neslin kalplerinde Türkiye sevgisi var.
Tabi bu büyük organizasyon için para gerek, fedakârlık gerek. Fedakârlığı İHH gönüllüleri fazlasıyla orada gerçekleştiriyor, parada senin benim gibi insanların fitre ve zekâtları ile bulunuyor.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.