İki grupta İnegöl’e zarar veriyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İki grupta İnegöl’e zarar veriyor
10 Mar 2022 / Per 14:55
/ 3.582 Kez Okundu
| |

İnegöl’de bir zümrenin sürekli kaşıdığı bir konu var İnegöllülük. İnegöl’de biri bir başarı elde ettiğinde ya da bir makama seçildiğinde ya da atandığında hemen sorgulanan durum İnegöllü mü?

Oldum olası etnik milliyetçilikten uzak durmuşumdur. Çünkü Yaradan bu konuda insanoğluna seçme hakkı vermemiştir. Yaradanın bana seçme hakkını vermediği bir şeyi ben nasıl sorgularım ya da bunu nasıl eleştirebilirim. Bu benim haddime mi?

Ama gel gör ki İnegöl’de sürekli kaşınılan bir yara haline gelmeye başladı. Etnik kimlikler üzerinden eleştiri ve etnik kimlikler üzerinden demagoji. İkisinin de birbirinden farkı yok ikisi de aynı sonuca hizmet etmekte. İkisi de çok tehlikeli.

Bu yazıyı yazmadan önce çok düşündüm acaba bu iki zihniyete hizmet eder miyim diye? Biraz araştırmalar yaptım. İnegöl’ün çehresini değiştiren, İnegöl’ün İnegöl olmasını sağlayan, Ankara yolunun İnegöl’den geçmesini sağlayan eski bakanımız rahmetli Ahmet Türkel Balkan kökenli bir aileye mensuptu. İnegöl’e vizyon katan hala yaptığı parkta insanların nefes aldığı Hikmet Şahin, Kafkasya kökenli bir aileye mensuptu. İnegöllülerin başı dara düştüğünde kapısını çaldığı Nihat Korkmaz namı değer rahmetli Nihat Dayı, İnegöl’ün yerlisiydi. İnegöl’de ekonominin dişlilerini çeviren mobilya sektörünün buraya gelmesinde katkıları olanlar Çorum ve Yozgat ilimizin kütüğüne kayıtlı. İnegöl’den çıkmış bir dünya markasının mimarı Çilek Mobilya’nın sahibi Boşnak kökenli bir ailenin mensubu. Tadı damağımızda kalan bu şehrin adıyla anılan İnegöl Köftesinin temel taşları Balkan göçmenleri değil mi?

İnegöl Türkiye’de ender bulunan her çiçeğin bulunduğu kocaman bir çiçek bahçesi. Bu bahçeden bal üretmekte elimizde zehir üretmekte. Sosyal medyada sırf birkaç beğeni almak birazcık gündem olmak için bu çiçek bahçesine zarar verenler var. Bunun yanı sıra kişisel menfaatleri için bu yarayı eşen laf taşıyanlar da var.  Herkes aklını başına alsın, İnegöl olayları diye bir olay geçti başımızdan, hala sıkıntılarını yaşıyoruz. Aileler İnegöl’e evlatlarını gönderirken 2 kere düşünüyor çünkü ülke gündemine kötü bir hatıra bıraktık.
Son olarak bu ateşin körüklenmesi için demagoji yapanlara, yaygara kopanlara Peygamber efendimizin veda hutbesini o kısmı hatırlatmakta fayda görüyorum “Ey insanlar! Biliniz ki rabbiniz birdir, atanız da birdir. Bütün insanlar Âdem’den gelmiş, Âdem de topraktan yaratılmıştır. Arap’ın Arap olmayana, Arap olmayanın Arap’a, beyazın siyaha, siyahın da beyaza hiçbir üstünlüğü yoktur. Allah katında üstünlük ancak takvâ iledir.”
 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.