İnegöl il olsun platformu kuralım, Halil Malkaç öncülük etsin

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl il olsun platformu kuralım, Halil Malkaç öncülük etsin
19 Ara 2017 / Sal 11:46
/ 1.796 Kez Okundu
| |

İnegöl il olsun platformu kuralım, Halil Malkaç öncülük etsin

İnegöl’ün il sevdası yeniden alevlendi. Çok konuşuldu İnegöl’ün il olma konusu. Kah cumhurbaşkanı İnegöl’e geldiğinde İnegöl’ün il olacağı açıklanacak dendi, kah İnegöl’den Ankara’ya otobüsler gittiğinde İnegöl’ün il olacağı açıklanacak dendi.

Sonuç mu? Sonuç hep hüsran oldu. Bununla da yetinilmedi, tam manası ile çözülemeyen bütünşehir sistemi ile İnegöl gibi gelişmiş ve gelişimi devam eden ilçeler duraksamaya ve gerilemeye başladı.

Bütünşehir sistemi İnegöl’ün gelişimini yaralarken, CHP’nin İnegöl’ün il olması ile alakalı verdiği kanun teklifi ortaya çıktı.

En son 2 Kasım tarihinde İnegöl’e gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na her geldiğinde İnegöl’ün il olması gerektiği vurgulandı. Bunu CHP’nin kendi yöneticileri değil İnegöl’de görüştüğü işadamları ve muhtarlar vurguladı.

28 Kasım Salı günü 1574 sayılı kanun teklifi ile CHP İnegöl’ün il olması için meclise başvurdu. Benim dünya görüşümle yakından alakası olmayan CHP’yi sevin ya da sevmeyin ama bir İnegöllü olarak İnegöl’ün il olma teklifine sahip çıkılması gerekir. Platformlar kurulması gerekir, dernekler STK’lar bir araya gelip İnegöl’ün il olma konusunu devamlı sıcak tutmak gerekir.

MUSİAD başkanı Halil Malkaç CHP’nin teklifini samimi bulmadıklarını ifade ederek, İnegöl’ün siyasi çıkarlara malzeme yapılmasını kabul etmediklerini vurguladı.

Bir İnegöllü olarak, İnegöl’ün büyükşehir prangasından kurtularak il olma konusunu canı gönülden isterim. Menfaat İnegöl’ün çıkarı ise ve bu teklif CHP’den geldi ise ben desteklenme taraftarıyım. Bunu her hangi bir siyasi bir partinin tekeline bırakmadan kurulacak bir platformla tüm İnegöl bu platforma dâhil edilebilir.

CHP’nin İnegöl’ün il olması hakkında kanun teklifi vermesine rağmen samimi bulmadıklarını ifade eden MUSİAD başkanı Halil Malkaç’ın, İnegöl’ün il olması için bir platformun kurulmasına öncülük edeceğine samimiyetimle inanıyorum.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.