İnegölde Hasan Eroğlu başarılı mı?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegölde Hasan Eroğlu başarılı mı?
04 Nis 2024 / Per 16:06
/ 2.217 Kez Okundu
| |

Yerel seçimler sona erdi. İnegöllülerin AK Parti’ye İnegöl’de iktidar görevi verirken, 3 siyasi partiye de muhalefet görevi verdi.
AK Parti kan kaybederekde olsa İnegöl’de seçim kazandı. Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’ye geçmesi AK Parti için en büyük hezimeti olarak kayıtlara geçti.

İnegöl’de bu seçim döneminde 5 aday sokakta konuşuldu. Bu 5 isim hakkında düşüncelerimi gördüklerimi yazacağım.

Bu seçim döneminin en sönük başlayan isimlerinden olan ama son düzlükte yaptığı çalışmalar ile adından çok söz ettiren isim oldu Hasan Eroğlu.
Hasan Eroğlu sokağın Hasan abisi, Hasan kardeşi oldu, her insana dokunmaya çalıştı en önemlisi teşkilata belki de bu seçimi kazanacağız özgüvenini yükledi.

Aday tanıtım töreninde gözlerindeki endişeyi görmüştüm. Korkuları vardı çünkü anketlerde %5 - %6 rakamlarla çıkmıştı sahaya.
Belediye başkanlığını isteyen bir aday için bu çok düşük bir rakamdı. Hasan Eroğlu, partisinin kendisine eksi oy yazmasına rağmen bence aldığı  %21’e tekabül eden 33 bin oy bence hiçte azımsanacak bir rakam değil.

Sokak Hasan Eroğlu için tam olarak şunu dedi; Hasan Eroğlu güzel insan oy verebilirim ama partisi! O ama ifadesi Hasan Eroğlu’nun o beklenen zorlayıcı sıçrayışı yaptıramadı.

Bence Hasan Eroğlu, bu kadar kötü bir siyasal zeminde bu oy hiç azımsanmaması lazım. Adayın Partisi’nden çok çok fazla oy aldığı çok nadir bir durumdur Hasan Eroğlu bunu başardı. Hasan Eroğlu bunu tek başına mı başardı bence hayır. Arkasında çok güçlü bir ekip var. Bu sadece teşkilat olarak söylemiyorum, ciddi de bir prodüksiyon ekibi var. Sahada ki çalışmaları ekranlarımıza taşımayı çok iyi başardılar.

Sandıktan sonuçlar ortaya çıkınca, İnegöl yerelinde bir ittifak kurulabilir miydi sorusu akıllara gelmiyor değil. İş işten geçti ama bir ittifak kurulsaymış çok ama çok farklı şeylerde konuşuyor olabilirdik belki de. Sonuç olarak bence Hasan Eroğlu zor olanı başardı İnegöl'de iktidara karşı her 5 kişiden birinin oyunu aldı, adını söz ettirdi İnegöl'de partisini 2. sıraya çıkarttı.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.