Kış Aylarında Kilo Vermenize Yardımcı 3 Besin Ve 3 Tarif

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kış Aylarında Kilo Vermenize Yardımcı 3 Besin Ve 3 Tarif
19 Ara 2020 / Cmt 18:07
/ 2.028 Kez Okundu
| |

Sürekli kapalı ya da yağmurlu olan havalar bizi hem psikolojik yönden etkiliyor hem de vücudumuzu sıcak tutmak adına sürekli bir şeyler yiyip içiyoruz. Bir de buna fiziksel aktivite yapamama, sürekli hareketsiz kalma durumları da eşlik ediyor. Durum böyle olunca kişiler kilo kontrolünde yaza nazaran kışın daha fazla zorluk çekebiliyorlar. Bu sebeple, tam mevsiminde kolayca bulabileceğiniz besinler ve faydalarına; ayrıca sizler için hazırladığım ve diyet listelerinize de gönül rahatlığıyla ekleyebileceğiniz düşük kalorili tariflere gelin hep beraber bir göz atalım.

ISPANAK
İçerisinde bol miktarda A,C,E ve K vitaminlerinin bulunmasının yanı sıra magnezyum, demir ve kalsiyum içerir. Magnezyum minerali metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olurken, yüksek lif oranıyla ise kabızlık problemlerinizin giderilmesine yardımcı olacaktır.

YOĞURTLU ISPANAK TARİFİ
Malzemeler: 1/2 kilo ıspanak, 1 adet orta boy soğan, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 kase yoğurt, 2 diş sarımsak, azıcık tuz, bol nane
Yapılışı; Bir tencereye zeytinyağını alıp, içerisine küp küp doğradığınız soğanları atıp, yakmadan bir miktar kavurun. Daha sonra iyice yıkadığınız ıspanakları eliniz yardımıyla küçük parçalara ayırın (tahtadan yapılmış bir bıçak da kullanılabilir; metal bıçak içerisindeki vitamin miktarını azaltacaktır). Onları da soğanların üzerine ekleyip, üzerine bir çay kaşığı kadar tuz atıp, azıcık da su ilave edip fazla öldürmeden, suyunu çekene kadar kavurun. Daha sonra yoğurdun içine sarımsakları doğrayıp, biraz da nane atın ve pişen ıspanaklar ile karıştırıp, tüketin. Afiyet olsun.

PIRASA
Sarımsak, soğan gibi besinlerle aynı ailenin üyesi olan pırasa; folat, mangan, B6 ve C vitamini içeriğinin yanında, hem çözünür hem de çözünmez posa içeriği ile tam bir bağırsak düzenleyicidir. Hem kalori değeri düşük olduğundan kilo kaybını destekler; hem de lif oranı yüksek olduğundan, fiziksel aktiviteden yoksun ve kabızlık problemi olan bireyler için oldukça faydalı bir besindir.

NOHUTLU PIRASA TARİFİ
Malzemeler: 3 dal pırasa, 1 orta boy havuç, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1/2 çay bardağı haşlanmış nohut, 1 avuç içi kadar bulgur, 1/4 limonun suyu
Yapılışı; İlk olarak tencereye aldığınız zeytinyağı ile salçayı kavurun. Daha sonra yuvarlak olarak doğradığınız havuçları ekleyin. İyice yıkanmış pırasaları çok küçük olmayacak şekilde doğrayın ve havuçların üzerine ekleyin. Tuzunu ve suyunu ekleyip 15-20 dakika kadar pişmeye bırakın. Ardından bulguru ekleyin ve 15 dakika kadar pişirin son 3 dakika kala nohutları da ekleyip pişirmeye devam edin. En son üzerine damak zevkinize göre birkaç damla limon suyu damlatıp, tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

NAR
C vitamini yönünden oldukça zengin olan nar, renginin kırmızılığından anlaşılacağı üzere iyi bir antioksidan kaynağıdır. Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu, enfeksiyonları önlenme özelliğinin yanında; posa içeriği yönünden yüksek oluşuyla da uzun süre tok kalmanızı sağlayacaktır. Ek olarak, narın tüketiminde porsiyon miktarına dikkat edilmelidir.

NARLI SMOOTHİE TARİFİ
Malzemeler: 2 orta boy nar, 3 yemek kaşığı yoğurt, 1/2 çay bardağı süt, 1 tatlı kaşığı bal
Yapılışı; Öncelikle ayıkladığınız narları robottan çekin, daha sonra üzerine yoğurdu, sütü ve balı ekleyip tekrar robottan çekin. Dilerseniz birkaç yaprak taze nane ile servis edip, tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Dyt Gülşen EROĞLU


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.