Kışın içtiğiniz sıcak içecekler suyun yerini tutmuyor!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kışın içtiğiniz sıcak içecekler suyun yerini tutmuyor!
14 Kas 2020 / Cmt 17:50
/ 751 Kez Okundu
| |

Birçok insan kış ayları geldiğinde, yazın tükettiği su miktarından daha az miktarlarda su tüketiyor. Yaz aylarında terleme ve hava sıcaklıklarının yüksek olması sebebiyle kişilerin aklına su tüketmek geliyor fakat kışın aynı durum ne yazık ki söz konusu değil. Bununla beraber bireyler hava sıcaklıklarının düşmesiyle çay, kahve ya da bitki çayları gibi sıcak içeceklere daha çok yönelmektedirler. Ancak hiçbir sıvının tüketimi suyun yerini maalesef ki tutmuyor.

Suyun, vücudumuza aldığımız besinlerin sindirim ve emilimlerini gerçekleştirme, zararlı toksinlerin vücuttan uzaklaştırılması, vücut ısısının dengelenmesi, metabolizmayı hızlandırma gibi çok çeşitli görevleri vardır. Ayrıca vücudumuzun yaklaşık %70’ini oluşturan suyun, yalnızca %10’unun kaybı bile vücudu bazı tehlikelere sokabilecekken, %20’sinin kaybı ise ölümle sonuçlanabilir. Faydaları ve önemi saymakla bitmeyen suyun tüketilmesi özellikle kış aylarında oldukça gereklidir.

Peki ‘vücudum için günlük alınması gereken su miktarı nedir?’ derseniz, kilox0,03 litre şeklinde pratik bir hesap yapabilirsiniz. Örneğin, 70 kg ağırlığındaki bir bireyin günlük tüketmesi gereken su miktarı 70x0,03 = 2,1 litre olacaktır. Eğer su tüketiminiz gereksinmenin altında ise; baş ağrısı, yorgunluk, koyu renkte idrar, kabızlık gibi semptomlara sıkça rastlayabilirsiniz. Bu yüzden mutlaka günde en az 1,5-2 litre kadar su tüketimine özen gösterin.

Su içme alışkanlığı olmayan bireyler yudum yudum içmeye başlayıp, daha sonra miktarı artırabilirsiniz. Bunun yanında masanızda, sürekli göz önünde olan yerlerde şişe bulundurmanız faydalı olacaktır. Ayrıca suyunuza çubuk tarçın, limon ya da elma dilimleri ekleyerek farklı aromalar katabilirsiniz. En kısa sürede su içme alışkanlığını edinmeli ve kış aylarında da düzenli su tüketimine dikkat etmelisiniz.

Dyt. Gülşen EROĞLU


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.