Krizi fırsata çevirebilir miyiz?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Krizi fırsata çevirebilir miyiz?
03 Ağu 2019 / Cmt 21:59
/ 1.352 Kez Okundu
| |

Bursa’da şehir hastanesinin kurulmasının ardından merkezde bulunan hastanelerde doktor ve personeller yeni kurulan şehir hastanelerine atamaları oldu.

Bursa’nın batısına yapılan bu kadar büyük yatırım İnegöl gibi Bursa’nın doğusunda kalan ilçeleri düşündürmüyor değil açıkçası.

İnegöl Belediyesi önünden arabaya binen bir kişi 66 km yolu ortalama 35 dakika gibi bir sürede kat ederek şehir hastanesine ulaşacak.  Bu örneğim arabası olan için, herkesin kapısının önünde araba olmadığını düşünürsek, şehir hastanesinin İnegöl’e ve İnegöl çevresindeki diğer ilçeler için ciddi bir ulaşım sorunu oluşturmakta.
Krizi fırsata çevirmek için aslında biraz mücadele etmemiz gerekiyor. Bölgenin en büyük hastanelerinden biri olan İnegöl Devlet Hastanesi eğitim ve araştırma hastanesine dönüştürülürse hem doktor eksiğini gidermiş hem de Bursa’nın doğusunda kalan ilçelerin rahatlıkla ulaşabileceği bir hastane olmuş olur.

İnegöl Devlet Hastanesi’nin hemen yan tarafında bulunan İnegölspor tesislerinin taşınacağını da düşündüğümüzde hastanenin alan probleminin de olmadığını görürüz. Belki de bu eğitim ve araştırma hastanesi vasıtasıyla, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin geldiği İnegöl’e tıp fakültesi de getirilebilir.

Tabi bunun için mücadele gerekiyor. Burada AK Parti’nin Bursa İl Başkanı Ayhan Salman’a büyük iş düşmekte. 

Sonuçta her şey hayal kurmakla başlar.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.