Mayıs ayı sebze ve meyveleri nelerdir?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mayıs ayı sebze ve meyveleri nelerdir?
01 May 2021 / Cmt 15:26
/ 441 Kez Okundu
| |

Sağlığımız açısından sebze ve meyvelerin mevsiminde ve taze bir şekilde tüketilmesi oldukça önemlidir. Taze sebze ve meyveler hem içerdikleri antioksidanlar hem de lif miktarı zenginliği açısından diyetlerimizin vazgeçilmez parçası olarak bilinirler. Bu yüzden hangi ayda hangi sebze ve meyvenin tüketilmesinin bilinmesi ve sofralardaki çeşitliliğin sağlanması sağlıklı vücut bütünlüğünün sağlanması açısından daha da faydalı olacaktır. İşte bu sebeple sizler için derlediğim mayıs ayı sebze ve meyvelerine gelin birlikte bir göz atalım:

MAYIS AYI SEBZELERİ
Enginar, kuşkonmaz, taze bakla, asma yaprağı, arpacık soğan, barbunya, bezelye, semizotu, deniz börülcesi, ısırgan otu, taze fasulye, bebe havuç gibi sebzeler mayıs ayında yetişen sebzelerdendir. Bunların yanında ise sıcaklık veya yağışa ihtiyaç duymayan; dereotu, tere, roka, maydanoz, taze soğan, marul gibi yeşil yapraklı sebzeler ise her zaman bulabileceğimiz sebzelerdendir. Bu sebzelerden bazılarını zeytinyağı ile çok fazla pişirme işlemi uygulamadan ana yemek olarak veya bazılarını ise hiç pişirme işlemi uygulamadan salata ya da meze olarak tüketebilirsiniz. Bu tür taze sebzelerin tüketimi içeriğindeki vitamin ve mineralleri sayesinde bağışıklık sisteminizi destekleyecek ve size hastalıklara karşı bir kalkan oluşturacaktır.

MAYIS AYI MEYVELERİ
Çilek, yeşil erik, böğürtlen, dut, karadut, yeni dünya, çağla gibi meyveler ise mayıs ayında yetişen meyvelerdendir. Bu ay özellikle hem bahar ayları hem de yaz aylarının meyvelerinin tüketilebileceği bir aydır. Şeker oranı yüksek, sulu ve soğuk meyveleri özellikle bu aylarda dondurma yapabilir, şekerini doğal olarak meyvelerden karşılayan hafif meyveli tatlılar yapabilir ya da bu meyvelerden ferahlatıcı içecekler hazırlayıp tüketebilirsiniz.
Sağlıklı bir beslenme programının olmazsa olmazı mevsiminde taze sebze ve meyveler; ayrıca zayıflamak isteyen ve formuna dikkat eden kişiler için de her gün düzenli tüketilmesi gereken gruplar içinde yer almalıdır. Özellikle diyette renk ve besin çeşitliliği ne kadar fazla olursa sağlık açısından fonksiyonel besin ögeleri alımının da o kadar yarar sağlayacağı unutulmamalıdır. Sağlıcakla kalın.
Dyt Gülşen EROĞLU





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.