:
/ 4.380 Kez Okundu
| |

2014 Yerel seçimlerine 2 ay gibi az bir süre kaldı. Saadet Partisi 4 ay önce seçim startını vererek, seçimlerde iddialı olacaklarının sinyalini verdi. Köy köy, mahalle mahalle dolaşarak seçmenlere ne yapacaklarını anlattılar. Başkan Ertan Sütçü ve ekibi partiye ciddi sayıda üye kazandırarak önemli bir iş yaptı.
 
MHP en çok konuşulan parti!
Seçim çalışmalarına geçtiğimiz günlerde başlayan Milliyetçi Hareket Partisi ise Fikret Fidan’ı aday göstererek iddialı bir giriş yaptı. Ardından Hakan Ergül ve Erdoğan Kızmaz’ın da desteğini alan MHP, Kulislerde en çok konuşulan parti durumda. Nedeni ise Manavlar Derneği eski başkanı Erdoğan Kızmaz.  
 
Bildiğiniz gibi Demkrat Parti ve Büyük Birlik Partisi Kızmaz’a, adaylık teklifinde bulunmuştu. Herkes Demokrat Parti’den adaylığını açıklamasını beklerken Kızmaz çeşitli istişarelerde bulundu. 
 
Benimde fikrimi aldı. AK Parti, Saadet ve MHP dışında hiç bir partide başarılı olamayacağını ifade ettim. İstişareler sonucu ve Alinur Aktaş’ın Ak Parti’den yeniden aday gösterilmesinden sonra stratejik bir hamle yaparak başkan adaylığı fikrinden vazgeçti. 
 
Kızmaz, uzun bir süre sessiz kalarak, MHP ve Ak Parti’den gelecek teklifleri bekledi. 
 
Fahri İnkaya’lı MHP boş durmayarak Kızmaz’a teklifte bulundu. 
 
Eğitimde gösterdiği başarılar ve pasif durumda olan Manavlar Derneği’ni İnegöl’ün en etkili dernekleri arasına sokan Erdoğan Kızmaz’ı MHP kaçırmak istemiyordu.
 
Kızmaz ise, teklifi aldıktan sonra düşünmek için süre istedi. Bu süre zarfında, Ak Parti’den teklif bekledi. Bülent Temelli ve Alinur Aktaş, Kızmaz için bir hamle yapmayınca Kızmaz, MHP’den gelen teklifi kabul etti.
 
Şimdi herkes Kızmaz’ın ne kadar oy toplayacağını konuşuyor. Kimisi %10, kimisi %5, kimisi ise %2’den fazla etkili olabileceğini düşünmüyor.
 
Biraz matematik yapalım.! 
Kızmaz için MHP’ye oy verecek seçmenlerin oranı %2 olsun. Bu oran 161 bin seçmenin olduğu İnegöl’de en az 3 bin seçmen demek.
 
Biraz geriye dönelim.!
1999’da yapılan seçimleri unutmadık. 18 Nisan 1999 seçiminin sonuçlarını hatırlayalım. Hikmet Şahin, 12 bin 534 (%25) oy almıştı.  Fikret Fidan ise 11 bin 417 (%23) oy alarak seçimi kıl payı kaçırmıştı.
 
AK Parti’ye ikinci gol!
Fikret Fidan’lı MHP, Hikmet Şahin gibi güçlü bir aday karşısında sadece 1117 oy farkla yani %2 farkla seçimi kaybetti. Milliyetçi Hareket Partisi, 99 Seçimlerini ders alarak Kızmaz’ın desteğini arkasına aldı. En büyük rakibi olan Ak Parti’ye ikinci transfer golünü attı.
 
 
Temelli anketlere güveniyor!
Henüz seçim startını vermeyen Ak Parti yaptırdığı anketlere güveniyor. Sonuçlar %40 ile %55 arasında değişiyor. Bu oranlar seçimi kazanmak için yeter. 
 
 
 
Peki bu sonuç Ak Parti’ye yeter mi? 
Yetmez.! 
Çünkü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapılan operasyonlardan sonra Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de düşünerek yaptığı konuşmasında İl ve İlçe başkanlarına “kazanmak için değil, oyunuzu arttırmak için çalışın” talimatı verdi. 2009’da %46,5 oy alan Alinur Aktaş bu oranın altına düşerse bunun hesabı İlçe başkanı Temelli’ye sorulur. 
 
Recep Tayyip Erdoğan rüzgarına kapılan İlçe Başkanı Bülent Temelli anketleri baz alarak, seçimi rahat kazanacaklarını düşünüyor. %2’yi önemsemiyor, aldıkları oyu arttırmak için değil, seçimi kazanmak için çalışıyor. 
 
Ya da çalışacak. 
Ya da çalışmaya başlayacak…
 
Gerisini siz düşünün.
%2 neler değiştirecek bekleyip göreceğiz…





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.