Nasıl mı gidecek bu göbek?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Nasıl mı gidecek bu göbek?
13 Kas 2020 / Cum 12:22
/ 1.281 Kez Okundu
| |

Karın (göbek) yağları her ne kadar sizi görüntü olarak rahatsız etse de asıl problem hastalık ve ölüm riskini artırmasıdır. Elma tipi vücut şekli dediğimiz bu yağlanma türü; diyabet, kolesterol, tansiyon gibi hastalıklar için önemli bir risk faktörüdür. Basit bir mezura yardımı ile bel çevrenizi ölçün. Bel çevresinin erkeklerde 94 santim kadınlarda 80 santimin altında olması gereklidir. Bu rakamdan fazla ise aşağıdaki önerileri dikkate alarak bel çevrenizi ideal sınırlar içerisinde tutmaya çalışın.
İşte karın yağını azaltmak için yapabileceğiniz 10 ipucu:

  1. Bolca çözünür lif yiyin.
Keten tohumu, yulaf ezmesi, lahana, baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler, başlıca çözünür lif içeren mükemmel besinlerdir.
  1. Trans yağ içeren besinlerden mutlaka uzak durun. (Cips, kızartma, hazır paketli ürün vb. )
Şekerli ve asitli içecekleri olabildiğince sınırlayın.
  1. Haşlanmış yumurta, peynir, az yağlı et, balık ve kuru fasülye gibi kaliteli protein kaynaklarından düzenli ve dengeli olarak tüketin.
  2. Stres seviyenizi azaltın. Araştırmalar, yüksek strese bağlı artan kortizol seviyelerinin iştahı arttırdığını ve karın yağ depolamasını artırdığını gösteriyor. Stresle baş etmek için aktiviteler edinin. ( Yürüyüş, rahatlama ve nefes egzersizleri gibi)
  3. Gece boyunca nefes almanın aralıklı olarak durduğu uyku apnesi olarak bilinen durum , aşırı karın yağına neden olabilir. Gecelik en az 6-7 saat uyumaya ek olarak, yeterli kalitede uyku aldığınızdan emin olun. Uyku apnesi veya başka bir uyku bozukluğunuz olduğundan şüpheleniyorsanız, bir doktora muayene olun.
  4. Diyetinize elma sirkesi ekleyin. Günde 1-2 yemek kaşığı elma sirkesi almak çoğu insan için güvenlidir. Ve karın yağını kaybetmede etkilidir. Salatalara ekleyebilirsiniz.
  5. Probiyotik yiyecekler yiyin. ( Kefir, ev mayalaması yoğurt, lahana turşusu, vb.)
  6. Günde 2 fincan yeşil çay için.
  7. Günde en az 8-10 bardak su için.
  8. Mevsimine uygun çiğ sebze tüketimini artırın.
Bu maddelerden her gün en az 5 tanesini uygulamaya çalışın ve gitgide artırın. Unutmayın devamlılık bu işin en büyük sırrı.

Sağlıcakla Kalın.
Diyetisyen Ayşenur Doğan





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.